ΚΟΙΝΩΝΙΑ
09/05/2019 10:00 EEST

Συναγερμός για τον τελικό Κυπέλλου: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται «ραντεβού θανάτου» στην Αθήνα

Επί ποδός η αστυνομία για τον τελικό κυπέλλου κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Eurokinissi

Επί ποδός βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ. για τον τελικό κυπέλλου στο ποδόσφαιρο ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, αγώνας που θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών στο ΟΑΚΑ.

Οι αστυνομικοί ανησυχούν ότι ομάδες χούλιγκαν μπορεί να επιχειρήσουν να λύσουν τις διαφορές τους εκτός γηπέδων και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας. Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Αστυνομίας συλλέγουν στοιχεία από ανοιχτές πηγές ενημέρωσης και διαπιστώνουν ότι το κλίμα ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες χούλιγκαν είναι «τεταμένο».

Το γεγονός ότι οι δύο πλευρές δεν θα «συναντηθούν» πέριξ του ΟΑΚΑ ή στις εξέδρες του σταδίου, σε συνδυασμό με την περυσινή εμπειρία, έχει σημάνει συναγερμό στις Αρχές.

Όπως εκτιμούν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο κίνδυνος να επαναληφθούν σκηνές ανάλογες ή και ακόμη πιο ακραίες απ’ αυτές τις Ομόνοιας τον Μάιο του 2018 είναι εξαιρετικά μεγάλος. Στην περιοχή άλλωστε και σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, βρίσκονται δύο σύνδεσμοι οπαδών, απ’ όπου και πέρυσι ξεκίνησαν επεισόδια.

Ο σύνδεσμος των οπαδών του ΠΑΟΚ βρίσκεται στην οδό Μενάνδρου, ενώ αυτός της ΑΕΚ στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου. Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι δύο ημέρες πριν τον αγώνα του κυπέλλου να είναι αυξημένα τα μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας, ενώ αστυνομικοί με πολιτικά θα ειδοποιούν το κέντρο της ΓΑΔΑ για κάθε ύποπτη κίνηση.

Απαγορεύτηκαν οι «συναθροίσεις»

Απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της διεξαγωγής του τελικού αγώνα ποδοσφαίρου για το Κύπελλο Ελλάδος αγωνιστικής περιόδου 2018 – 2019, μεταξύ των ομάδων ¨ΠΑ.Ε. Α.Ε.Κ. – Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ.¨, στο Στάδιο Ο.Α.Κ.Α., εξέδωσε χθες Τετάρτη ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής.

Όπως γράφει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «δεν θα επιτραπεί για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση, κατά το χρονικό διάστημα από 18:00 ώρα της Πέμπτης 09-05-2019 μέχρι και την 06:00 ώρα της Κυριακής 12-05-2019, στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς:

Μάρνη (από τη συμβολή της με οδό 28ης Οκτωβρίου) - συνέχεια Καρόλου - Πλατεία Καραϊσκάκη - Αχιλλέως - αριστερά Κολωνού - αριστερά Π. Τσαλδάρη (Πειραιώς) - Πλατεία Ομονοίας - Σταδίου - αριστερά Εμμ. Μπενάκη - δεξιά Ακαδημίας - αριστερά Ζωοδόχου Πηγής - αριστερά Ανδρέα Μεταξά - αριστερά Εμμ. Μπενάκη - δεξιά Σόλωνος - αριστερά Θεμιστοκλέους - δεξιά Ακαδημίας - Πλατεία Κάνιγγος - Χαλκοκονδύλη - δεξιά 28ης Οκτωβρίου (μέχρι τη συμβολή με Μάρνη)».

Sponsored Post