ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2019 16:38 EEST

Συνελήφθη άνδρας που ετοίμαζε επίθεση στην Times Square και είχε πρότυπο τον Μπιν Λάντεν

Ο συλληφθείς ενήργησε μόνος και δεν αντιπροσώπευε άμεση απειλή.

Busà Photography via Getty Images

Συνελήφθη την Παρασκευή ένας άνδρας από τη Νέα Υόρκη που είχε εκφράσει τη στήριξή του προς τους τζιχαντιστές και που δέχεται κατηγορίες πως σχεδίαζε μια ένοπλη επίθεση στην Times Square στη Νέα Υόρκη. Σε βάρος του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη αγορά όπλων.

Πρόκειται για τον Άσκιουλ Άλαμ, ηλικίας 22 ετών, από το Τζάκσον Χάιτς στη συνοικία Κουίνς. Οι αρχές τον συνέλαβαν αφού αγόρασε δύο ημιαυτόματα περίστροφα Glock 19 εννέα χιλιοστών.

Kατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με έναν μυστικό ομοσπονδιακό πράκτορα, ο Άλαμ εξέφραζε την υποστήριξή του για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στη Νέα Υόρκη όπως και για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με τη δικογραφία που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο.

Επιπλέον, ο ύποπτος συζητούσε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει γιλέκο με εκρηκτικά στην επίθεση στην Times Square.

«Όπως φέρεται, ο Άλαμ αγόρασε παράνομα όπλα ως μέρος του σχεδίου του να σκοτώσει στελέχη των υπηρεσιών επιβολής του νόμου και πολίτες σε μια τρομοκρατική επίθεση στην Τimes Square» επισήμανε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Ντόνογκιου.

Ο Άλαμ αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του δικαστηρίου στο Μπρούκλιν αργότερα μέσα στη μέρα.

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, που επικαλούνται πηγές προσκείμενες στην έρευνα, ο συλληφθείς ενήργησε μόνος και δεν αντιπροσώπευε άμεση απειλή, ωστόσο η συμπεριφορά του δικαιολογούσε τη σύλληψή του.

 

(Με πληροφορίες από New York Times)