ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2019 18:06 EET

Συνελήφθη νοσοκόμος για την υπόθεση της γυναίκας που βιάστηκε και γέννησε ενώ ήταν σε κώμα

Οι αρχές έφτασαν στον 36χρονο μέσω εξέτασης DNA.

Associated Press

Ένας νοσηλευτής που φρόντιζε μια γυναίκα που βιάστηκε, έμεινε έγκυος και γέννησε ενώ βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση, συνελήφθη στην Αριζόνα.

Ο Νέιθαν Σάδερλαντ, 36 ετών, ο οποίος εργαζόταν στην κλινική Hacienda HealthCare στο Φοίνιξ, όπου έγινε ο βιασμός, προσήχθη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και της σεξουαλικής κακοποίησης.

Οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του μέσω ταυτοποίησης DNA, όπως ανέφερε η αστυνομία του Φίνιξ σε συνέντευξη Τύπου.

Η είδηση της σύλληψης έρχεται λίγο μετά αφότου ένας γιατρός της κλινικής παραιτήθηκε και ένας δεύτερος τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Η απομάκρυνσή τους από την κλινική, ακολουθεί την παραίτηση του γενικού διευθυντή της Hacienda HealthCare στις 7 Ιανουαρίου, μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Η οικογένεια του θύματος ισχυρίζεται ότι η 29χρονη γυναίκα δεν είναι σε κώμα και ότι είναι σε θέση να αναγνωρίσει την οικογένεια της και να απαντά με περιορισμένο τρόπο, μετά από ένα περιστατικό όπου παραλίγο να πνιγεί όταν ήταν παιδί.

«Της αρέσει να της διαβάζουν  και να είναι κοντά σε ανθρώπους που τους οποίους είναι εξοικειωμένη», δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, Τζον Μάικλς.

Η Hacienda HealthCare δήλωσε στη HuffPost com ότι η αστυνομία του Φίνιξ έχει εκδώσει ένταλμα έρευνας για τη συλλογή δείγματος DNA από όλους τους άνδρες υπαλλήλους της κλινικής, σε μια προσπάθεια να εντοπίσει όλους τους τυχόν υπεύθυνους για την υπόθεση.

Το βασικό ερώτημα, ωστόσο, παραμένει: Πώς μπορεί να μην πήρε κανείς χαμπάρι, από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό, ότι μια ασθενής έμεινε έγκυος κατά την παραμονή της στην κλινική και έφτασε στο σημείο να γεννήσει εκεί;  

 

Με πληροφορίες από HuffPost com

Sponsored Post