ΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/04/2018 16:16 EEST | Updated 23/04/2018 17:11 EEST

Συνελήφθησαv οι 120 πρόσφυγες της πλατείας Σαπφούς. Καμία σύλληψη για τα επεισόδια

ANTHI PAZIANOU via Getty Images

Συνελήφθησαν και οι 120 ενήλικες μετανάστες και πρόσφυγες που σήμερα το πρωί βρισκόταν στην πλατεία Σαπφούς στην οποία έκαναν κατάληψη από το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης διεκδικώντας το δικαίωμα στο άσυλο και τον απεγκλωβισμό τους από το νησί της Λέσβου. 

Αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης κατάληψης δημόσιου χώρου. Μαζί με τους 120 συνελήφθησαν και δυο Έλληνες κατά πληροφορίες αλληλέγγυοι σε αυτούς που βρισκόταν το πρωί στην πλατεία.

Στο σύνολο τους οι παραπάνω κρατούνται σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου όπου κι οδηγήθηκαν αμέσως μετά την μετακίνηση τους από το κέντρο της πόλης. Μαζί τους διαμένει και μεγάλος αριθμός ανηλίκων παιδιών τους με τα οποία βρισκόταν στην πλατεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τραυματίες από τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί εναντίον των προσφύγων το βράδυ της Κυριακής είναι 30 και δεν έχει έχει γίνει καμία σύλληψη. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου συλλέγονται στοιχεία κυρίως από το διαδίκτυο για να ταυτοποιηθούν όσοι πρωταγωνίστησαν και συμμετείχαν σταεπεισόδια σε βάρος της Αστυνομίας και των προσφύγων. 

Στην πλειοψηφία τους οι τραυματίες νοσηλεύονται με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι από πέτρες που πετούσαν οι επιτιθέμενοι και οι υπόλοιποι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω ρίψης δακρυγόνων.

 

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)