ΔΙΕΘΝΕΣ
27/10/2021 11:22 EEST

Συνεργάτης της Χίλαρι Κλιντον αποκαλύπτει με λεπτομέρειες σεξουαλική επίθεση από Γερουσιαστή

Η "δεύτερη κόρη" της Κλίντον, βρέθηκε στο σπίτι του μετά από ένα δείπνο. Και ξαφνικά "όρμηξε κατά πάνω μου...".

Mark Sagliocco via Getty Images

Πρώην στενή συνεργάτης της Χίλαρι Κλίντον αναφέρει στα απομνημονεύματα της πώς δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από Αμερικανό γερουσιαστή.

Η Χούμα Αμπεντίν ισχυρίζεται πως, ο πολιτικός -τον οποίο δεν κατονομάζει, όπως ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκει-την είχε καλέσει στο σπίτι του το 2000, μετά από ένα δείπνο, και ενώ εκείνη καθόταν στον καναπέ όρμηξε κατά πάνω της. Καθώς εκείνος προσπαθούσε να την φιλήσει εκείνην τον έσπρωχνε και τελικά κατάφερε να του ξεφύγει.  

Σύμφωνα με τον Guardian, που έχει στα λάβει αντίγραφο των απομνημονευμάτων της Αμπεντίν, αναφέρεται: «Στη συνέχεια, σε μια στιγμή, όλα άλλαξαν. Έσκασε προς τα δεξιά μου, έβαλε το αριστερό του χέρι γύρω από τον ώμο μου και με φίλησε, σπρώχνοντας τη γλώσσα του στο στόμα μου, πιέζοντάς με πίσω στον καναπέ. Ήμουν πλήρως σοκαρισμένη, τον έσπρωξα μακριά. Το μόνο που ήθελα ήταν να σβήσω τα τελευταία 10 δευτερόλεπτα.”

Η Αμπεντίν  λέει ότι ο γερουσιαστής ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι την είχε «παρεξηγήσει» αλλά μετά την ρώτησε εάν θα ήθελε να  μείνει.  ”Τότε είπα κάτι που θα είχα σκεφτεί μόνο στα 20 μου - «Λυπάμαι πολύ» - και έφυγα, προσπαθώντας να φανώ όσο πιο αδιάφορη γινόταν».

Όπως λέει, συνάντησε τυχαία τον γερουσιαστή λίγες ημέρες αργότερα στο Καπιτώλιο και εκείνος τη ρώτησε αν ήταν ακόμα φίλοι.

Οι ισχυρισμοί, όπως αναφέρει και το BBC, της περιγράφονται λεπτομερώς στο βιβλίο, Both/And: A Life in Many Worlds, το οποίο θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στη δουλειά της υπό την Κλίντον, όταν η τελευταία ήταν γερουσιαστής της Νέα Υόρκης, την περίοδο 2001-2009. 

Στο βιβλίο περιγράφει επίσης τον θυμό της για τον πρώην σύζυγό της, πρώην βουλευτή των Δημοκρατικών της Νέας Υόρκης Άντονι Γουάινερ, του οποίου η καριέρα καταστράφηκε από σεξουαλικά σκάνδαλα.

Η Αμπεντίν ήταν μία από τις υποψήφιες για προεδρικές εκλογές των Δημοκρατικών το 2016 και στενή συνεργάτης της πρώην υπουργού Εξωτερικών, επί Μπαράκ Ομπάμα. Μάλιστα η Χίλαρι Κλίντον, κάποτε είχε αναφερθεί σε αυτήν χαρακτηρίζοντας την ως «δεύτερη κόρη της».

Πηγές: Guardian, BBC