ΔΙΕΘΝΕΣ
04/06/2019 09:12 EEST

Συνομιλίες Τραμπ- Τερέζα Μέι, εν μέσω διαδηλώσεων

Σε εξέλιξη η επίσκεψη Τραμπ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ASSOCIATED PRESS

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, πρόκειται να συναντήσει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, για «ουσιώδεις» συνομιλίες, τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης επίσκεψής του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, ο υπουργός Εξωτερικών, Τζέρεμι Χαντ, θα είναι μεταξύ των υπουργών που θα είναι παρόντες στις συνομιλίες, όπου θα συζητηθούν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η κλιματική αλλαγή. Παράλληλα, μεγάλης κλίμακας διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε διάφορες πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου, μεταξύ των οποίων και μία στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Από πλευράς του ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, θα απευθυνθεί προς τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στο Λονδίνο.

Ο Τραμπ μίλησε για την «αιώνια φιλία» μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια δεξίωσης στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, κατά το τέλος της πρώτης ημέρας του ταξιδιού του. Νωρίτερα τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος επανεκκίνησε την «κόντρα» του με τον δήμαρχο του Λονδίνου, χαρακτηρίζοντας τον Σαντίκ Χαν «ψυχρό χαμένο», λίγο πριν προσγειωθεί στη Μ. Βρετανία.

Ο Τραμπ και η Μέι θα πάρουν πρωινό μαζί με Αμερικανούς και Βρετανούς επιχειρηματίες, και θα ακολουθήσουν συνομιλίες στη Ντάουνινγκ Στριτ. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα θέσει το ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Υπενθυμίζεται πως εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης είχε εκφράσει την απογοήτευση της για την αμερικανική απόφαση απόσυρσης από τη Συμφωνία του Παρισιού το 2017. Επίσης, αναμένεται να συζητηθεί και η Huawei.