Σεούλ: Νεκρός υπό έρευνα αξιωματικός για την τραγωδία στο Halloween

Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του.
Kim Hong-Ji via Reuters

Ένας αστυνομικός στη Νότια Κορέα, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα για το ματωμένο Halloween στη Σεούλ, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του. Ο 55χρονος, που ταυτοποιήθηκε ως ο επιθεωρητής Ζεόνγκ, ήταν αξιωματικός πληροφοριών που συνεργαζόταν με την τοπική αστυνομία.

Ο Ζεόνγκ ήταν ύποπτος σε μια έρευνα σχετικά με την ανταπόκριση της αστυνομίας στην τραγωδία, η οποία στοίχισε τη ζωή με τραγικό τρόπο σε 156 -κυρίως νέους- ανθρώπους και προκάλεσε τραύματα σε άλλους 196.

Ο εν λόγω αξιωματούχος τέθηκε σε αργία την Τετάρτη, αφού φέρεται να συγκάλυπτε παραλείψεις της αστυνομίας. Ο Ζεόνγκ κατηγορήθηκε ότι διέταξε τους συναδέλφους να διαγράψουν μια αναφορά πληροφοριών - που γράφτηκε πριν από την εκδήλωση του Halloween - η οποία προειδοποιούσε για την πιθανότητα σοβαρού περιστατικού.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ένα μέλος της οικογένειάς του βρήκε τον αστυνομικό στις 12:45 τοπική ώρα στο σπίτι του στη βόρεια Σεούλ την Παρασκευή. Η αστυνομία ερευνά τις συνθήκες του θανάτου του, με τις ενδείξεις να οδηγούν στο αρχικό συμπέρασμα της αυτοκτονίας.

(με πληροφορίες από BBC)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα