ΠΟΛΙΤΙΚΗ
04/01/2020 15:27 EET

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ επιστρέφει τη χώρα στα μνημόνια

«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια».

Pacific Press via Getty Images

Η ΝΔ επιστρέφει τη χώρα στα μνημόνια καταργώντας την 13η σύνταξη και διακόπτοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπολύει βέλη στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική με αφορμή την συνέντευξη του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη (στο ΟΡΕΝ), ο οποίος ισχυρίστηκε «πως δεν υπάρχουν λεφτά» για την χορήγηση της 13ης σύνταξης» και ότι διαφωνεί με την αύξηση του κατώτατου μισθού.


«Είναι πλέον σαφές πως η βασική επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η επιστροφή στις μνημονιακές πολιτικές ακόμα και χωρίς μνημόνια. Ο Κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί σύντομα σε αδιέξοδο από την αντικοινωνική πολιτική που ασκεί», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για ”κυνική ομολογία» του υπουργού Ανάπτυξης, η οποία «δείχνει την ακραία μεροληψία της κυβέρνησης του Κ. Μητσοτάκη υπέρ των λίγων και κατά των πολλών».
Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνεται ότι τόσο η 13η σύνταξη όσο και η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν μέτρα που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.