ΠΟΛΙΤΙΚΗ
28/07/2020 17:53 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Η Τουρκία βάζει στο τραπέζι μη υπαρκτές διαφορές. Διάλογος μόνο για την υφαλοκρηπίδα

Ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων.

ASSOCIATED PRESS

Την ανάγκη ο διάλογος με την Τουρκία να περιοριστεί στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας που είναι η μόνη διαφορά που αναγνωρίζει η Ελλάδα, υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αφορμή τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δένδιας: «Ναι» στο διάλογο με την Αγκυρα αλλά όχι υπό το κράτος απειλών και τετελεσμένων

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η ανακοίνωση της Τουρκίας ότι αναστέλλει τις παράνομες έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μέχρι να αρχίσει ο διάλογος είναι τα καλά νέα. Ένα θετικό βήμα για την έστω και προσωρινή αποκλιμάκωση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο οι αναφορές των Τούρκων αξιωματούχων στην ατζέντα αυτού του διαλόγου είναι τα κακά νέα, αφού οι δηλώσεις αυτές προμηνύουν δύο πράγματα: Ότι η Τουρκία προσπαθεί να βάλει στο τραπέζι του διαλόγου μη υπαρκτές διαφορές, καθώς και ότι εμμέσως μας προσκαλεί σε κοινές έρευνες σε περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, που η ίδια θεωρεί αμφιλεγόμενες. Αυτό δεν μπορεί παρά να μας γεννά έντονη ανησυχία». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς «πάγωμα» οι τουρκικές έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο

Καταλήγοντας ο ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζει για ακόμη μία φορά, ότι «η διαφορά μας με την Τουρκία, που οφείλουμε να λύσουμε με διάλογο στη βάση του διεθνούς δικαίου, είναι μόνο μία και αφορά στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, που τα όριά της ταυτίζονται με αυτά της ΑΟΖ».

Sponsored Post