ΠΟΛΙΤΙΚΗ
10/06/2019 23:44 EEST

ΣΥΡΙΖΑ: Κλήρωση για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος

Μάχη στην Κοζάνη για το ποιος θα μείνει εκτός.

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μέχρι και κλήρωση «επιστρατεύουν» στον ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος! Την ώρα που άλλα κόμματα δυσκολεύονται να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους, στην Κοζάνη ετοιμάζονται να κάνουν κλήρωση για να βγει έξω ένας νυν βουλευτής.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη το 2015 είχε εκλέξει 4 βουλευτές – όλους άρρενες (τον μηχανικό Μίμη Δημητριάδη, τον σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη, τον δικηγόρο Γιάννη Θεοφύλακτο και τον στρατιωτικό ε.α. Γιώργο Ντζιμάνη). Με δεδομένο ότι α) οι απερχόμενοι βουλευτές ουσιαστικά αυτοδικαίως θα είναι, εφόσον το επιθυμούν, εκ νέου υποψήφιοι και β) ισχύει η ποσόστωση για τις γυναίκες, το ψηφοδέλτιο θα έπρεπε να συμπληρωθεί μόνο με γυναίκες υποψήφιες.

Ομως, στο νομό θέλει να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Αδαμίδης, νυν πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενός σωματείου με εκλογική επιρροή και πέραν της Κοζάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προσέγγισε 1 ή 2 από τους απερχόμενους βουλευτές προκειμένου να μην είναι υποψήφιοι. Ομως φαίνεται ότι η απάντηση ήταν αρνητική. Οπως αρνητική λέγεται ότι ήταν και η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ετσι η Επιτροπή πρότεινε να διεξαχθεί κλήρωση ανάμεσα στους άνδρες υποψήφιους, ώστε ένας από τους απερχόμενους βουλευτές να μην είναι υποψήφιος και να γίνει «χώρος» για τον Γ. Αδαμίδη.

 

Sponsored Post