ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10/01/2018 09:38 EET | Updated 10/01/2018 12:16 EET

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου με σύνθημα «Κάτω τα χέρια από την απεργία»

AMNAGR

Εργαζόμενοι σωματείων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το πολυνομοσχέδιο ”που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών”.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες κατά της διάρκεια της παρέμβασης του ΠΑΜΕ έξω από την πρωθυπουργική κατοικία, τραυματίστηκε ένας αστυνομικός της ΟΠΚΕ και διακομίστηκε στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. O αρχιφύλακας τραυματίστηκε στο μάτι από μπουνιά που δέχθηκε μπουνιά στο πρόσωπο.  Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάστασή της υγείας του δεν ανησυχεί τους γιατρούς.

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ

″Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία” υποστηρίζει το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του.

Επίσης, καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την απεργία των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12:00 Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη, ημέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)