ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/07/2018 10:43 EEST

Συγκλονισμένη από τις εικόνες των προσφύγων στη Λέσβο η πρόεδρος της Eurocop

HuffPost Greece

Στη Λέσβο, μαζί με κλιμάκιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, βρέθηκε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών (Eurocop), Angels Bosch, η οποία έσπευσε στο νησί για να διαπιστώσει από πρώτο χέρι την κατάσταση. Η κ. Bosch,  με συνεχείς αναρτήσεις της στο Twitter, εμφανίστηκε συγκλονισμένη από τις σκηνές που είδε να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια της.

HuffPost Greece

«Περίπου 50 άτομα φτάνουν στην ακτή, ανάμεσα τους έξι παιδιά κι ένα μωρό. Από τον φόβο τους για να μην επιστρέψουν πίσω έχουν βυθίσει τη βάρκα που τους μετέφερε. Εκεί υπάρχει μόνο ένας αστυνομικός για να τους φροντίσει και να τους βοηθήσει με τα χαρτιά, καθώς και δύο νέοι από ΜΚΟ των Ηνωμένων Εθνών», έγραψε στο Twitter η κα. Bosch και δημοσιεύει τις δύο φωτογραφίες που βλέπετε.

HuffPost Greece

Σε νεότερη ανάρτηση της, η πρόεδρος της Eurocop, αναφέρει: «Το άμεσο μέλλον τους είναι η μεταφορά τους στο στρατόπεδο της Μόριας στη Λέσβο. Με τύχη θα είναι σε θέση να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους μέσα σε 8 μήνες. Είναι φρικτό. Φτάνουν νεκροί από το κρύο, ενώ τα παιδιά κλαίνε. “Χρειάζομαι ψυχολογική υποστήριξη για εμένα και την οικογένεια μου”, λένε στους αστυνομικούς».

Sponsored Post