ΠΟΛΙΤΙΚΗ
24/04/2019 10:53 EEST | Updated 24/04/2019 10:54 EEST

Σύγκρουση Πολάκη- ΙΣΑ: «Ο Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει»

Μέσω ανακοινώσεων και social media.

Eurokinissi

Ανοικτή αντιπαράθεση λαμβάνει χώρα πλέον μεταξύ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στο πλαίσιο του ζητήματος που έχει προκύψει με τα σχόλια Πολάκη για τον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, Σ. Κυμπουρόπουλο.

Στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣ του ΙΣΑ αποφασίστηκε η αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του Παύλου Πολάκη για τις δηλώσεις του, καθώς, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση,  ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, «με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία».

«Έγινε πρόταση για το σχηματισμό πειθαρχικού φακέλου και την άμεση αποστολή εγγράφου στον ιατρό Π. Πολάκη ,για τις έγγραφες απόψεις του, όσον αφορά στη σκοπιμότητα της ανάρτησής του κατά συναδέλφου ΑΜΕΑ,  κατά πόσο συνάδει ενόψει του περιεχομένου της, με την προβλεπόμενη από τη διάταξη του άρθρου 21 του Κώδικα Ιατρικής Δεοντολογίας (ΚΙΔ- ν. 3418/2005) υποχρέωση κάθε ιατρού να διατηρεί καλές επαγγελματικές σχέσεις με τους συναδέλφους του, να βοηθά αυτούς πρόθυμα και να μην τους επικρίνει δημοσίως. Καθώς και με τη βασική υποχρέωση του ιατρού να απόσχει από κάθε πράξη που είναι δυνατόν να βλάψει την τιμή και την αξιοπρέπεια του ιατρού και να κλονίσει την πίστη του κοινού προς το ιατρικό επάγγελμα, διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την επαγγελματική του συμπεριφορά, ώστε να καταξιώνεται στη συνείδηση του κοινωνικού συνόλου και να προάγει το κύρος και την αξιοπιστία του ιατρικού σώματος, συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύει κάθε ιατρός όχι μόνον κατά την άσκηση του επαγγέλματός του, αλλά και στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής έκφανσης της προσωπικότητάς του(άρθρο 2 του ΚΙΔ)» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από πλευράς του, ο Παύλος Πολάκης προέβη σε νέα ανάρτηση στο Facebook, όπου ανεβάζει φωτογραφία για τις ευκαιρίες σε ΑΜΕΑ και κάνει «διευκρινίσεις» όσον αφορά σε «αυτά που είπε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ κο Κυμπουρόπουλο» (κατηγορώντας τα ΜΜΕ) στη συνέχεια- στο σύνηθες ύφος που τον χαρακτηρίζει- απευθύνθηκε στον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γιώργο Πατούλη: «πουσαι Πατουλη:ειςαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με ”δικάσεις” ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο(ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα )» (sic).

 

 

Ο ΙΣΑ απάντησε με νέα ανακοίνωσή του, όπου αναφέρει ότι ο κ. Πολάκης «αγνοεί τους νόμους που ίδιος ψηφίζει» και ότι είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης και στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου, τόσο για όσα είπε για τον κ. Κυμπουρόπουλο, όσο και για τα αποτελέσματα της πολιτικής του.

Όπως σημειώνεται, βάσει νόμου που ψηφίστηκε επί υπουργίας του, για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα.

Ακολουθεί η πλήρης ανακοίνωση:

 «Ο κ. Πολάκης είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης , για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κιμπουρόπουλου.

Είναι επίσης  έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών , για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του.

Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media , ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του.

Όσον αφορά την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων θα έπρεπε ως Υπουργός Υγείας  να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου   321  παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί Υπουργίας του, ορίζεται  ότι : «……. για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα.

Ο κ. Πολάκης  αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει».