Σικάγο: Έφηβοι σπάνε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες συγκεντρώνοντας χρήματα για την Ουκρανία

Μέχρι στιγμής, εβδομήντα δωρητές έχουν προσφέρει περίπου 15.000 δολάρια στον έρανο της ομάδας των εφήβων, προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Χρησιμοποιώντας 5.000 κουτιά δημητριακών, δωρεά της Kellogg’s, μέλη της ομάδας «παιδιά από το Σικάγο, ενωμένα για την Ουκρανία» (CCUK), δημιούργησαν ένα μωσαϊκό δημητριακών, που έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες. Με τα έσοδα σκοπεύουν να ενισχύσουν τη μη κερδοσκοπική ομάδα «Razom» για την Ουκρανία.

«Θέλαμε να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο για την κατάσταση της Ουκρανίας», αναφέρει ο δεκαπεντάχρονος Μάηκλ Κότσερ, μέλος του CCUK. «Έτσι, αποφασίσαμε να σπάσουμε το ρεκόρ, αποβλέποντας σε έναν ανώτερο σκοπό».

Με τα κίτρινα κουτιά των Corn Pops και τα μπλε των Rice Krispies, οι έφηβοι σχημάτισαν μια τεράστια ουκρανική σημαία στο πάτωμα του ξενοδοχείου Grand Banking Hall, στο κέντρο του Σικάγο.

Newscast via Getty Images

«Τα Corn Pops στο κάτω μέρος της σημαίας αντιπροσωπεύουν τα χωράφια, ενώ τα Rice Krispies αντιπροσωπεύουν τον ουρανό», εξήγησε ο δεκαεξάχρονος Ράιντερ Σίφμαν, έτερο μέλος του CCUK.

Οι έφηβοι δεν παρέχουν οικονομική υποστήριξη μόνο στην Ουκρανία, αλλά και στην τοπική κοινότητα.

«Σκεφτόμασταν τί να κάνουμε με τα κουτιά των δημητριακών όταν τελειώσουμε;» ομολογεί ο Σίφμαν. «Τότε αποφασίσαμε να τα δωρίσουμε σε μια φιλανθρωπική οργάνωση, συγκεκριμένα στο Greater Chicago Food Depository».

«Είναι απλά υπέροχο, γιατί βοηθάμε τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο», δήλωσε ο Κότσερ.

Μέχρι στιγμής, 70 δωρητές έχουν δώσει περίπου 15.000 δολάρια στον έρανο του CCUK, προκειμένου να βοηθήσουν την Ουκρανία.