ΔΙΕΘΝΕΣ
03/08/2021 16:06 EEST | Updated 03/08/2021 16:06 EEST

Σιμόν Μπάιλς: Χάλκινο μετάλλιο στην δοκό, χρυσό στην ψυχική δύναμη

Η μεγαλύτερη αθλήτρια γυμναστικής δηλώνει ικανοποιημένη με το χάλκινο ολυμπιακό μετάλλιο.

via Associated Press
Σιμόν Μπάιλς

Η Σιμόν Μπλάιλς κέρδισε την Τρίτη χάλκινο μετάλλιο στην δοκό ισορροπίας και χρυσό μετάλλιο για το ψυχικό σθένος που επέδειξε ως αθλήτρια.

«Ήμουν περήφανη για τον εαυτό μου που βγήκα εκεί έξω μετά από αυτό που έχω περάσει», δήλωσε η Μπάιλς στο Reuters, μετά την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην δοκό ισορροπίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η επιστροφή της ήταν πολυαναμενόμενη, εξαιτίας του αγώνα που δίνει με ζητήματα ψυχικής υγείας και έναν αποπροσανατολισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια μιας επίδειξης, γι′ αυτό και τα φώτα της δημοσιότητας ήταν στραμμένα στην αθλήτρια που θεωρείται ευρέως η καλύτερη αθλήτρια γυμναστικής όλων των εποχών.

Η Μπάιλς δεν τα παράτησε όμως. Εμφανίστηκε σίγουρη και γεμάτη αυτοπεποίθηση στο στάδιο, διενεργώντας την πιο συντηρητική ρουτίνα της στην δοκό ισορροπίας, αλλά και φέρνοντας εις πέρας μια πολύ εντυπωσιακή φιγούρα, κάτι που επιβεβαίωσε το μέγεθος της ωριμότητάς της. 

«Είχα άγχος, αλλά ένιωθα πολύ σίγουρη», λέει στο Associated Press.

«Αυτό το μετάλλιο το εκτιμώ πολύ περισσότερο μετά από όλα όσα έχω περάσει», προσθέτει.

Έχει περάσει μια εβδομάδα από τότε που ο Μπάιλς εγκατέλειψε απότομα τον ομαδικό διαγωνισμό. Η ίδια μίλησε ειλικρινά για όσα πέρασε εν μέσω πίεσης και αποσύρθηκε από τα ομαδικά καθώς και από τρία ατομικά αγωνίσματα.

Παρόλ′ αυτά εμφανίστηκε χαμογελαστή και έτοιμη για την τελευταία παρουσία της στην Ολυμπιακή σκηνή.

«Αυτό είναι σίγουρα πιο γλυκό», είπε για το χάλκινο μετάλλιο.