ΔΙΕΘΝΕΣ
23/06/2021 10:41 EEST | Updated 23/06/2021 10:45 EEST

Σιγκαπούρη: Βασάνιζε και λιμοκτονούσε επί 14 μήνες την 24χρονη υπηρέτριά της. Mέχρι που πέθανε

Καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη. Θα ασκήσει έφεση για μείωση ποινής, για να 'χει χρόνο να ζήσει με τα παιδιά της.

Kittirat Roekburi / EyeEm via Getty Images

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Σιγκαπούρης καταδίκασε μια γυναίκα σε ποινή κάθειρξης 30 ετών για τη δολοφονία της υπηρέτριας την οποία επί ένα χρόνο υπέβαλλε σε βασανιστήρια, ξυλοδαρμούς και ασιτία. 

Η Gaiyathiri Murugayan ομολόγησε τα ειδεχθή εγκλήματα που διέπραξε σε βάρος της 24χρονης γυναίκας από τη Βιρμανία, ενώ πέραν της κατηγορίας για ανθρωποκτονία της είχαν απαγγελθεί ακόμη 28 κατηγορίες.

Όπως έγινε γνωστό, η Murugayan βασάνιζε την νεαρή γυναίκα επί 14 μήνες, έως που το 2016 το θύμα πέθανε.

Ο δικαστής See Kee Oon είπε ότι παρόλο που ο Murugayan, 40 ετών, παρουσιάζει σοβαρά, ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα τα αδικήματα που διέπραξε ήταν αποτρόπαια και τελέστηκαν εκ προθέσεως. 

 

″Οι εξαιρετικά επιβαρυντικές και φρικώδεις περιστάσεις της διάπραξης των αδικημάτων είναι κρίσιμες στην αξιολόγηση που καθορίζει την δέουσα ποινή”, επεσήμανε ο δικαστής, όπως αναφέρεται στα πρακτικά της απόφασης.

«Είχε δυνατότητα καταλογισμού των πράξεων της και αυτές τελέστηκαν σκόπιμα” αναφέρεται στην δικαστική απόφαση. 

Ο δικηγόρος της Murugayan, ανέφερε πως θα κατατεθεί έφεση προκειμένου να μειωθεί οι ποινή της, εάν καταστεί εφικτό στα 14-16 έτη, όταν αποφυλακιστεί να μπορέσει να περάσει χρόνο με τα παιδιά. Τόνισε δε πως για την οικογένειά της η ποινή κάθειρξης των 30 ετών ισοδυναμεί με ισόβια. Επέμεινε δε στα προβλήματα που, όπως λέει, αντιμετωπίζει η πελάτισσα του.  «Τα άτομα με ψυχιατρική διαταραχή βλέπουν τα πράγματα διαφορετικά, δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτή την κατάσταση”.