ΔΙΕΘΝΕΣ
06/11/2018 11:22 EET

Σκάνδαλο στη ρωσική αστυνομία: Σύλληψη τριών αστυνομικών για τον βιασμό μιας συναδέλφου τους

Vadim Braidov via Getty Images

Σκάνδαλο «μεγατόνων» συγκλονίζει τη ρωσική αστυνομία, μετά τη σύλληψη τριών υψηλόβαθμων αστυνομικών για τον ομαδικό βιασμό μιας συναδέλφου τους σε πάρτι με πολύ αλκοόλ στο αρχηγείο της αστυνομίας στην πόλη της Ούφα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα τι ακριβώς συνέβη το βράδυ της προηγούμενης Δευτέρας (29 Οκτωβρίου) στην πρωτεύουσα της Δημοκρατίας του Μπασκορτοστάν, ωστόσο τα ΜΜΕ παρουσιάζουν όλο και περισσότερες πληροφορίες για τους φερόμενους βιαστές και το θύμα τους.

 

 

Η όλη υπόθεση φέρεται να άρχισε σχετικά «αθώα», όταν δύο επικεφαλής αστυνομικών τμημάτων, οι Εντουάρντ Ματβίβ, 51 ετών, και Σαλαβάτ Γκαλίγεφ, 50 ετών, αποφάσισαν να μαζευτούν για ποτά. Επιπλέον, κάλεσαν και τον Πάβελ Γιάρομτσουκ, επικεφαλής του τμήματος μετανάστευσης. Το πάρτι κράτησε ώρες, και οι τρεις φέρονται να ήταν πολύ μεθυσμένοι όταν αποφάσισαν να καλέσουν και γυναικεία παρέα: Επρόκειτο για μια 23χρονη νεαρή ντετέκτιβ, που μόλις είχε αποφοιτήσει από την ακαδημία, την οποία οι τρεις ανώτεροί της φώναξαν σε ένα από τα γραφεία του αρχηγείου της αστυνομίας. Η ίδια είπε αργότερα πως ποτέ δεν θα φανταζόταν τι θα συνέβαινε εκεί: Όπως κατήγγειλε- σύμφωνα με την Komsomolskay Pravda- σε κάποια φάση την άρπαξαν, της έσκισαν τα ρούχα και τη βίαζαν ομαδικά για όλο το βράδυ. Εν τέλει, κατάφερε να φύγει το πρωί.

Η 23χρονη, κόρη ενός υψηλόβαθμου αξιωματικού της Ρωσικής Εθνικής Φρουράς, κατήγγειλε το περιστατικό στην εισαγγελία και άρχισε έρευνα. Την Πέμπτη αποπέμφθηκαν από την αστυνομία και την Παρασκευή το δικαστήριο διέταξε τη συλληψή τους. Ερευνητές από τη Μόσχα απεστάλησαν στην Ούφα για να συνδράμουν στην έρευνα πάνω στην υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει δημόσια κατακραυγή.

 

Vadim Braidov via Getty Images

 

Όσον αφορά στα εμπλεκόμενα άτομα, για την 23χρονη τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι δεν είναι η πρώτη της καταγγελία για βιασμό: Κατά τις σπουδές της, φέρεται να είχε κάνει σεξ με άλλον σπουδαστή σε αίθουσα, και μετά να είπε πως βιάστηκε, με την υπόθεση να συγκαλύπτεται στο τέλος και τον σπουδαστή να εκδιώκεται από την ακαδημία. Ως προς τους φερόμενους δράστες, παρά τις αρχικές αναφορές περί άμεμπτων ιστορικών, προέκυψε πως ο Ματβίβ είχε εμπλακεί σε διάφορες σκιώδεις δραστηριότητες: Κάποτε ήταν χούλιγκαν, γνωστός στην αστυνομία, στην οποία αργότερα εντάχθηκε. Το 2010 ενεπλάκη σε απόπειρα πώλησης κλεμμένου αυτοκινήτου με πλαστές πινακίδες: Αν και ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του, ποτέ δεν απέφερε καρπούς. Επίσης, σύμφωνα με δημοσίευμα, έχει κατηγορηθεί για κάλυψη παράνομων εξορυκτικών δραστηριοτήτων. Όσον αφορά στον Γιάρομτσουκ, έχει περιγραφεί ως οικογενειάρχης, ωστόσο ο υπερβολικά πολυτελής για τα δεδομένα ενός αστυνομικού γάμος του είχε προκαλέσει ερωτηματικά στα τοπικά ΜΜΕ.