Σκόουνς: Η συνταγή για τα βρετανικά ψωμάκια που αγαπάει η βασίλισσα Ελισάβετ

Και το βίντεο της βασιλικής οικογένειας στο Instagram με οδηγίες για το γλυκό έδεσμα.
Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέπτεται την κουζίνα του κολεγίου Clontafr Aboriginal στο Περθ, τον Οκτώβριο του 2011 και δοκιμάζει σκόουνς.
AFP via Getty Images
Η βασίλισσα Ελισάβετ επισκέπτεται την κουζίνα του κολεγίου Clontafr Aboriginal στο Περθ, τον Οκτώβριο του 2011 και δοκιμάζει σκόουνς.

Τα σκόουνς είναι ταυτισμένα με την απογευματινή συνήθεια του τσαγιού κυρίως στη Βρετανία, αλλά όχι μόνο.

Η βασιλική οικογένεια μοιράστηκε πρόσφατα στον λογαριασμό της στο Instagram, την συνταγή για τα μπισκότα που είναι απαραίτητα για τον μπουφέ ενός πάρτι σε κήπο. Μάλιστα, φήμες υποστηρίζουν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ δεν περνάει μέρα χωρίς να απολαύσει το τσάι της και να γευτεί τα αγαπημένα της αφράτα ψωμάκια με τις μαρμελάδες και τα αλείμματα.

«Κάθε χρόνο στα πάρτι των κήπων βασιλικών κατοικιών, καταναλώνονται περισσότερα από 27.000 φλιτζάνια τσαγιού, 20.000 σάντουιτς και 20.000 κομμάτια σκόουνς. Οι βασιλικοί σεφ ζαχαροπλαστικής μοιράζονται την συνταγή για φρουτώδη σκόουνς, τα οποία παραδοσιακά κάθε χρόνο σερβίρονται στο παλάτι του Μπάκινχαμ», γράφει η λεζάντα στο βίντεο που αναρτήθηκε στον λογαριασμό της βασιλικής οικογένειας στο Instagram.

Τα ψωμάκια / μπισκότα μπορεί να σερβιριστούν ως πρωϊνό ή βραδινό σνακ. Ακολουθεί η συνταγή.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια απλό αλεύρι
  • 28 γραμμάρια Μπέικιν Πάουντερ
  • 94 γραμμάρια βούτυρο
  • 86 γραμμάρια ζάχαρης
  • 2 ολόκληρα αυγά
  • 140 ml βουτυρόγαλα
  • 100 γραμμάρια σταφίδας τύπου Σουλτανίνας (την ρίχνουμε σε ζεστό νερό και την αφήνουμε να μουλιάσει μέσα για 30 λεπτά)

Εκτέλεση

-Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

- Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και την ζάχαρη σε ένα μπολ μαζί, μέχρι να αποκτήσουν την μορφή τριμμένων ψίχουλων

- Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και το βουτυρόγαλα και προσθέτουμε το υγρό στο μείγμα από ψίχουλα

- Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε την ζύμη μέχρι να γίνει λεία. Προαιρετικά, προσθέτουμε την σταφίδα και ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθεί ομοιόμορφα

- Αφαιρούμε την ζύμη από το μπολ, την ισιώνουμε και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε για 30 λεπτά

- Ανοίγουμε την ζύμη, την απλώνουμε σε πάχος 2,5 εκατοστών και την κόβουμε στο επιθυμητό σχήμα

- Αφήνουμε τα σκόουνς για άλλα 20 λεπτά

- Πασπαλίζουμε το αυγό απαλά πάνω από τα σκόουνς

- Τα ψήνουμε στον φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να πάρουν «χρυσαφί» χρώμα

- Τα αφήνουμε να αποκτήσουν δροσερή θερμοκρασία πριν τα σερβίρουμε με μαρμελάδα και πηγμένη κρέμα.

Πηγή: Pop Sugar