Σκοπιανά ΜΜΕ: Στις 19 Ιουνίου στην Ν. Υόρκη η συνάντηση Νίμιτς με αντιπροσωπείες

ROBERT ATANASOVSKI via Getty Images

Νέα κινητικότητα στο Σκοπιανό, σε διπλωματικό επίπεδο... Τουλάχιστον, αυτό προκύπτει, από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο της γείτονος χώρας

Επικαλούμενος πηγές του, ο τηλεοπτικός σταθμός KANAL 5” μεταδίδει ότι η επόμενη συνάντηση του προσωπικού απεσταλμένου του ΓΓ του ΟΗΕ για το θέμα του ονόματος, Μάθιου Νίμιτς, με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της πΓΔΜ, Πρέσβεις Αδαμάντιο Βασιλάκη και Βάσκο Ναούμοφσκι, θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιανουαρίου στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα πάντα με το συγκεκριμένο μέσο, ο Νίμιτς «θα κάνει πιο συγκεκριμένες κινήσεις» στη συνάντηση της 19 Ιανουαρίου, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν αν αυτό θα περιλαμβάνει την κατάθεση πρότασης για λύση του θέματος του ονόματος.

Ο Νίμιτς, μετά τη συνάντησή του με τους διαπραγματευτές των δύο χωρών στις 12 Δεκεμβρίου στις Βρυξέλλες, είχε κάνει λόγο για βελτίωση του κλίματος και είχε εκφράσει αισιοδοξία ότι είναι δυνατή η λύση το 2018, με καλή διπλωματία και πολιτική βούληση από τις δύο πλευρές..

Επίσκεψη του ΓΓ του ΝΑΤΟ στα Σκόπια

Σύμφωνα με την ε/φ NEZAVISEN VESNIK, o ΓΓ του ΝΑΤΟ, Γιανς Στόλενμπεργκ, θα επισκεφθεί στις 17 και 18 Ιανουαρίου τα Σκόπια, όπου θα έχει συναντήσεις με τον Π/Θ Ζόραν Ζάεφ, τον Πρόεδρο Γκιόργκε Ιβάνοφ, τον Πρόεδρο της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι, την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνας Ράντμιλα Σεκερίνσκα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον νέο ηγέτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE Χρίστιαν Μίτσκοσκι, τον ηγέτη του συγκυβερνώντος αλβανικού DUI Άλι Αχμέτι και τους επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελίας που ερευνά τις υποθέσεις των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Επίσης, αναμένεται να εκφωνήσει ομιλία στο κοινοβούλιο. Αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ΓΓ του ΝΑΤΟ στην πΓΔΜ από το 2014..