ΔΙΕΘΝΕΣ
27/03/2019 13:16 EET | Updated 27/03/2019 13:42 EET

Σκωτία: Η μυστηριώδης γέφυρα από την οποία σκοτώνονται μαζικά οι σκύλοι

Tουλάχιστον 300 τετράποδα έχουν χάσει τη ζωή τους πέφτοντας από τη γοτθική πέτρινη κατασκευή.

ASSOCIATED PRESS

Πεδίο έρευνας έχει γίνει μια γέφυρα στην πόλη Νταμπάρτον της Σκωτίας, από την οποία εκατοντάδες σκυλιά έχουν πέσει μυστηριωδώς στο κενό.

Το φαινόμενο είναι τόσο συχνό που οι κάτοικοι της περιοχής χαρακτηρίζουν την γέφυρα Οβερτουν ως «γέφυρα της αυτοκτονίας σκύλων».

Οι ντόπιοι επιμένουν πως από τη δεκαετία του 1950, τουλάχιστον 300 τετράποδα έχουν χάσει τη ζωή τους πέφτοντας από τη γοτθική πέτρινη κατασκευή, ύψους 50 μέτρων, με τα τοπικά ΜΜΕ να ανεβάζουν τον αριθμό των απωλειών στις 600.

Κάποιοι λένε ότι υπάρχουν ορθολογικές εξηγήσεις που αφορούν το έδαφος και τις μυρωδιές των θηλαστικών στο φαράγγι, που μπορεί να οδηγήσουν τα σκυλιά σε φρενίτιδα.

Αλλες θεωρίες μιλούν για μεταφυσικό φαινόμενο ενώ δεν λείπουν και οι ιστορίες για παρουσία φαντασμάτων στο σημείο. Η θέση της γέφυρας ταιριάζει με την περιγραφή που της απέδιδαν οι ειδωλολάτρες Κέλτες ως ένα «λεπτό μέρος», ένα γοητευτικό σημείο όπου επικαλύπτονται ο ουρανός και η γη.

Αξίζει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη περίπτωση έχει γίνει και επεισόδιο στην αμερικανική τηλεοπτική σειρά «Τα ανεξήγητα αρχεία» ενώ υπάρχει βιβλίο που αφιερώνεται στην εξερεύνηση του φαινομένου.

Το 2010 ο παρατηρητής συμπεριφοράς ζώων, Ντέιβιντ Σαντς, διερεύνησε το φαινόμενο και απέκλεισε την πιθανότητα τα ζώα να αυτοκτονούν.

Από τα πειράματά του στη γέφυρα διαπίστωσε ότι τα σκυλιά -ειδικά οι ράτσες με μακριά μύτη- έλκονταν από τη μυρωδιά των θηλαστικών από κάτω. Ο Δρ. Σάντς θεωρεί ότι τα σκυλιά έχουν άγνοια ότι το μονοπάτι αλλάζει επίπεδο από γέφυρα σε βαθύ φαράγγι και οι μυρωδιές στον αέρα ίσως τα οδηγεί να πηδούν.

Αλλά ακόμη και ο ίδιος αναγνώριζει ότι η γέφυρα είχε μια «παράξενη αίσθηση».

Πηγή: New York Times

 

Sponsored Post