ΕΙΔΗΣΕΙΣ
23/06/2016 05:02 EEST | Updated 23/06/2016 05:02 EEST

Το ηλιακό αεροπλάνο, Solar Impulse 2, πέρασε επιτυχώς τον Ατλαντικό

ASSOCIATED PRESS
In this photo provided by Solar Impulse 2, the solar powered plane, piloted by Swiss pioneer Bertrand Piccard takes off from John F. Kennedy International Airport in New York on Monday, June 20, 2016, on its way to Southern Spain. (Jean Revillard/Solar Impulse 2 via AP) MANDATORY CREDIT

Με επιτυχία πέρασε τον Ατλαντικό το ηλιακό αεροπλάνο Solar Impulse 2, το οποίο προσγειώθηκε στη Σεβίλλη της Ισπανίας.

Σύμφωνα με το BBC, ο πιλότος, Μπερτράντ Πικάρντ, πραγματοποίησε «ταχεία πρόοδο» στο ταξίδι του πάνω από τον ωκεανό μετά την απογείωσή του από τη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα. Η εν λόγω πτήση ήταν το 15ο σκέλος του ταξιδιού ανά τον κόσμο, και επόμενο θα είναι το ταξίδι προς το Άμπου Ντάμπι, από όπου ξεκίνησε το εγχείρημα τον Μάρτιο του 2015. Σημειώνεται ότι ο αρχικός σχεδιασμός για την πτήση πάνω από τον Ατλαντικό προέβλεπε προσγείωση στο Παρίσι, στα χνάρια της θρυλικής υπερατλαντικής πτήσης του Τσαρλς Λίντμπεργκ το 1927, με το «Spirit of St. Louis».

Το αεροσκάφος καλύπτεται από 17.000 φωτοβολταϊκά κύτταρα, που είτε κινούν απευθείας τους κινητήρες του σκάφους, είτε φορτίζουν τις lithium-ion μπαταρίες του, που κινούν το αεροσκάφος κατά τις βραδινές ώρες.

Photo gallery Solar Impulse 2 See Gallery

Sponsored Post