ΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/02/2019 09:02 EET

Σπείρα Ρομά των βορείων προαστίων: «Έχει κακοκαιρία. Πάμε να σπάσουμε δύο-τρεις βίλες»

Η λεία τους υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ.

Eurokinissi

Σε 55 σπίτια της βορειοανατολικής Αττικής είχε εισβάλει η σπείρα των Ρομά που εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας-Πικερμίου, που συνέλαβε πέντε άτομα και σχημάτισε δικογραφία για ακόμα έξι.

Η λεία τους υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ. Από τις παρακολουθήσεις που έκαναν οι αστυνομικοί προέκυψε ότι πολλά από τα μέλη της σπείρας έκαναν… μεγάλη ζωή, κυκλοφορώντας με ακριβά αυτοκίνητα, πηγαίνοντας στα μπουζούκια, ξοδεύοντας αφειδώς χρήματα σε καζίνο.

 Ανάμεσα στα θύματα είναι γνωστός επιχειρηματίας με σπίτι στο Ντράφι, από τη μεζονέτα του οποίου ξήλωσαν ακόμα και το καταγραφικό από τις κάμερες ασφαλείας, το οποίο βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε κάδο απορριμμάτων στα Άνω Λιόσια.

Στην αρχή της έρευνας οι αστυνομικοί «άκουσαν» συνομιλία που ανέφερε «πάμε για δουλειά. Παρασκευή σήμερα και έχει κακοκαιρία. Πάμε να σπάσουμε δύο-τρεις βίλες». Από τότε ήταν σχεδόν σίγουροι ότι έχουν να κάνουν με επαγγελματίες ληστές. Το Δεκέμβριο, σε άλλη συνομιλία, αρχηγικό μέλος φέρεται να λέει: «Πήγαμε, μας έφερε ο Μάκης το ένα αυτοκίνητο, το πήγαμε κάτω, εκεί που ήταν να γίνει η δουλειά, κουκούλες μέσα, το πιστόλι, ναι αλλά δεν έγινε η δουλειά, να πεθάνουνε τα παιδιά μου δεν έγινε, άμε παίρναμε ένα εκατομμύριο δεν θα σε χάλαγε».

Στις επιθέσεις τους σε ακριβά σπίτια έψαχναν -εκτός από μετρητά-  για αντίκες, ασημικά και σπάνια αντικείμενα. Και αυτό γιατί συνεργάζονταν με παλαιοπωλείο επιχειρηματία στο Παλαιό Φάληρο, στο μαγαζί του οποίου πουλούσαν κλοπιμαία.

Καλά πληροφορημένες πηγές αποκαλύπτουν ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αστυνομικός, ο οποίος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κατηγορουμένους. Ο 44χρονος, ο οποίος υπηρετεί σε μάχιμη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. στην Αττική, φέρεται να άκουγε από τον ασύρματο τα σήματα των συναδέλφων του, προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη της συμμορίας για το που βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις και να αποφεύγουν τυχόν ελέγχους.