ΔΙΕΘΝΕΣ
25/04/2019 14:49 EEST

Σρι Λάνκα: Ενας από τους βομβιστές είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος

Πρόκειται για τον γιο πλούσιου εμπόρου.

ASSOCIATED PRESS

Μετά τις αποκαλύψεις για την εγκληματική αμέλεια των αρχών της Σρι Λάνκα, οι οποίες είχαν προειδοποιηθεί για τα τρομοκρατικά χτυπήματα τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα αλλά δεν έκαναν τίποτα για να τα αποτρέψουν, στο φως έρχονται ακόμη πιο εξοργιστικές πληροφορίες που θέλουν έναν εκ των βομβιστών να είχε συλληθεί στο παρελθόν αλλά να αφέθηκε ελεύθερος στη συνέχεια.

Ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε στο CNN πως η αστυνομία είχε στα χέρια της τον Ιλχλάμ Αχμέντ Ιμπραχίμ, γιό ενός πλούσιου εμπόρου μπαχαρικών, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του πυροδότησαν εκρηκτικά σε ξενοδοχείο της πρωτεύουσας Κολόμπο. Ωστόσο, τον άφησαν ελεύθερο με αποτέλεσμα να δράσει ανενόχλητος.

Μετά το μακελειό, οι Αρχές συνέλαβαν τον πατέρα του και τον κρατούν ως ύποπτο, εξετάζοντας το σενάριο να συνέδραμε τα δύο παιδιά του στην εκτέλεση της επίθεσης.

Στο μεταξύ, η αστυνομία συνέλαβε έναν 26χρονο, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν αυτοσχέδιοι χάρτες του κοινοβουλίου και πυρομαχικά.

Βρέθηκε, επίσης, ένα όχημα που ενδεχομένως να τροποποιήθηκε για να φέρει βόμβα, αν και δεν βρέθηκαν εκρηκτικά στο εσωτερικίο του.

(Με πληροφορίες από CNN, RT)