ΠΟΛΙΤΙΚΗ
13/09/2018 16:04 EEST | Updated 13/09/2018 16:07 EEST

Σταύρος Θεοδωράκης: «Αν ο νικητής των εκλογών στηρίξει τις θέσεις μας, εμείς θα είμαστε εκεί»

Sooc

Ανοιχτός σε συνεργασίες μετά τις εκλογές και βέβαιος ότι πρέπει η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές όταν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δε στηρίξουν τη συμφωνία των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο, εμφανίστηκε ο ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στους δημοσιογράφους στα πλαίσια της ΔΕΘ.

«Αν οι ΑΝΕΛ δεν στηρίξουν την απόφαση της κυβέρνησης για το Μακεδονικό,  είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία και πρέπει να οδηγηθούμε σε εκλογές» δήλωσε σχολιάζοντας τη στάση που έχει πει ότι θα κρατήσει ο Πάνος Καμμένος και το κόμμα του.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εμφανίστηκε ανοιχτός σε συνεργασίες μετά τις εκλογές υπό προϋποθέσεις, λέγοντας: «Στον νικητή των εκλογών θα παρουσιαστούμε με συγκεκριμένες, πατριωτικές και όχι κομματικές, θέσεις. Αν ο νικητής στηρίξει τις θέσεις αυτές εμείς θα είμαστε εκεί είτε για ψηφο εμπιστοσύνης είτε για συμμετοχή».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σημείωσε ότι πρέπει «να κόψουμε τα άχρηστα τμήματα του δημοσίου. Να ελέγξουμε τις σπατάλες στις κρατικές προμήθειες. Να προστατεύουμε τον έντιμο και ικανό δημόσιο υπάλληλο, κόντρα στους κομματικούς εγκάθετους και την αναξιοκρατία».

«Ακόμη και σήμερα υπάρχουν παιδιά εκτός παιδικών σταθμών», τόνισε και σχολίασε «ο πρωθυπουργός, όμως, έχει γραφείο στη Θεσσαλονίκη. Τοίχους δηλαδή, υπαλλήλους και φρουρούς».

Αναφορικά με την απόφαση του να αποχωρήσει το Ποτάμι από το Κίνημα Αλλαγής, είπε ότι δεν ήταν λάθος η ιδέα που οδήγησε στο ΚΙΝΑΛ. Όπως συμπλήρωσε όμως «ήταν λάθος η εκτίμησή μου ότι μπορούσαμε να συνυπάρξουμε όσοι δηλώνουμε εχθροί του λαϊκισμού & του συντηρητισμού. Τα σχέδια κάποιων ήταν άλλα. Ήθελαν να στήσουν παλιά εικονίσματα και να επιστρέψουν σε λύσεις του παρελθόντος».

Για τις ευθύνες της κυβέρνησης σχετικά με το τρίτο μνημόνιο, ο κύριος Θεοδωράκης υπογράμμισε πως οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ιδεοληψίες τους χρέωσαν τη χώρα μερικές ακόμα δεκάδες δισεκατομμύρια.

Ερωτώμενος για την υπυοργοποίηση της Κατερίνας Νοτοπούλου, είπε: «Ο κάθε υπουργός κρίνεται από το έργο του ή το μη έργο του. Τα όσα είπε η κ.Νοτοπούλου με ξάφνιασαν αλλά στο Ποτάμι δεν βιαζόμαστε. Περιμένουμε να δούμε τι μπορεί να γίνει στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης».

 

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost