CULTURE
30/01/2018 13:27 EET

Φαντάζεστε το Star Wars με τον Sylvester Stallone; Με τον Pacino μήπως; Κι όμως, ήταν πολύ κοντά

Όπως είπε ο Stallone, «Τύποι στο διάστημα δεν έχουν τη δική μου φάτσα»

Έχουν περάσει πάνω από 40 χρόνια από τότε που ο George Lucas ξεκίνησε τις οντισιόν προς αναζήτηση ηθοποιών για τις ταινίες «Star Wars»Η κατάληξη στους Mark Hamill, Harrison Ford και Carrie Fisher, ήταν -όπως όλοι γνωρίζουμε- εξαιρετικά επιτυχής. Όπως όμως μπορείτε να φανταστείτε, για τους ρόλους των Luke Skywalker, Han Solo και Princess Leia, υπήρχαν πολλές περισσότερες επιλογές. 

Θα προτιμούσατε μήπως κάποιον άλλο; Δείτε τους παρακάτω:

Christopher Walken

Πριν τον εμβληματικό του ρόλο στην ταινία «Ο Ελαφοκυνηγός» του 1978, ο Christopher Walken υπήρξε ένας από τους πολλούς ηθοποιούς που βρέθηκε στις οντισιόν για το ρόλο του Han Solo. Μάλιστα, λέγεται ότι ο Lucas βρισκόταν σε δίλημμα μέχρι την τελευταία στιγμή ανάμεσα στους Walken και Ford.

 

Jodie Foster

Η ερμηνεία της -τότε 15χρονης- Jodie Foster ως Iris στην ταινία του Martin Scorsese «Taxi Driver», εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Lucas, που την κάλεσε για οντισιόν για το ρόλο της πριγκίπισσας Leia. Ωστόσο, η αμηχανία που θα προέκυπτε στις ρομαντικές σκηνές με τον 30χρονο Han Solo, έκαναν τον σκηνοθέτη να αναθεωρήσει και να επιλέξει την 19χρονη και ανερχόμενη Carrie Fisher που εκείνη την εποχή είχε μόνο μια συμμετοχή στην ταινία Shampoo.

 

Gary Oldman

Ο Lucas ήθελε τον Gary Oldman να είναι «η φωνή» του General Grievous στην ταινία «Episode III:Revenge of the Sith» του 2005 και ο Oldman αρχικά συμφώνησε, μέχρι που έμαθε ότι ο Lucas γύριζε την ταινία εκτός εύρους της Ένωσης Ηθοποιών. Οι μάνατζερ του Oldman έγραψαν σε δελτίο Τύπου ότι «ο George Lucas και οι υπόλοιποι συντελεστές συμφώνησαν να προσλάβουν τον Gary Oldman αν δεν ακολουθήσει τους “κανόνες” της ένωσης και εργαστεί παράνομα από το εξωτερικό. Ως κάτοικος της Αμερικής και μέλος της Ένωσης Ηθοποιών, από σεβασμό και αλληλεγγύη προς τα άλλα μέλη, δεν θα μπορούσε και δεν θα το σκεφτόταν ποτέ να παραβίαζε τους κανόνες της Ένωσης».

 

Al Pacino

Ενώ ήταν ήδη μεγάλος σταρ χάρη σε μια σειρά από σπουδαίες ταινίες όπως τα «The Godfather», «Serpico» και «Dog Day Afternoon», ο Al Pacino είχε την πολυτέλεια να του προσφέρουν τον ρόλο του Solo χωρίς οντισιόν. «Το Star Wars ήταν “δικό μου” αλλά δεν κατάλαβα το σενάριο», παραδέχτηκε ο Pacino το 2013.

 

Sylvester Stallone

Ο Lucas είχε ένα συγκεκριμένο όραμα και ήξερε τι ζητούσε - γι′ αυτό και όταν μπήκε για οντισιόν ο Sylverster Stallone - όπως ήταν, έκανε αναστροφή και βγήκε ξανά έξω, γιατί ο κουρασμένος Lucas δεν είχε σκοπό να τον δει να δοκιμάζει για τον ρόλο. Ο ίδιος ο Stallone είπε αργότερα. «Τύποι στο διάστημα δεν έχουν τέτοια φάτσα. Το πιασα».

 

Leonardo Di Caprio

O Leonardo Di Caprio μόλις είχε αρχίσει να γίνεται διάσημος μετά τη συμμετοχή του στον «Τιτανικό». Ο Lucas τον προσέγγισε για να υποδυθεί τον νεαρό Anakin Skywalkerστην ταινία «Episode II: Attack of the Clones» του 2002. Εκείνος όμως τον απέρριψε. «Απλώς δεν αισθανόμουν έτοιμος εκείνη την περίοδο για έναν τέτοιο ρόλο», είπε ο Di Caprio. Φημολογείται δε, ότι δυσκολεύτηκε να πάρει αυτή την απόφαση καθώς ήταν μεγάλος θαυμαστής των ταινιών.

 

*NSYNC 

Ίσως να φαίνεται περίεργο, αλλά μέλη του δημοφιλούς συγκροτήματος της δεκαετίας των ’00s, συμμετείχαν στα γυρίσματα της ταινίας «Attack of the Clones» ως κομπάρσοι (εκτός από τους Justin Timberlake και Lance Bass). Όλο αυτό, λόγω της μεγάλης αγάπης που είχαν οι κόρες του Lucas για τους *NSYNC. Οι Joey Fatone, Chris Kirkpatrick και JC Chasez έπαιξαν τους Jedi Knights κατά τη διάρκεια της μάχης του Geonosis.

 

Πηγή: Mental Floss