LIFE
03/05/2015 12:47 EEST | Updated 03/05/2015 12:54 EEST

«Fitaborate»: Γυμναστείτε διαδικτυακά στο σπίτι σας (και αν θέλετε φέρτε και τους φίλους σας!)

FITABORATE
Ο Νικόλας Δουζίνας, ιδρυτής και CEO του Fitaborate

Ο Νικόλας Δουζίνας και o Πέτρος Μαραγκουδάκης, ήθελαν να βοηθήσουν τις γυναίκες τους που δυσκολεύονταν να εντάξουν τη γυμναστική στον καθημερινό τους πρόγραμμα, λόγω φόρτου εργασίας, και το αποτέλεσμα είναι η γέννηση του «fitaborate», ενός διαδικτυακού γυμναστηρίου που όλοι μπορούν να γυμναστούν δωρεάν και έχει ήδη κεντρίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Ο Νικόλας Δουζίνας μιλά στην HuffPost Greece για το επιχειρηματικό τους εγχείρημα.

Ο Πέτρος Μαραγκουδάκης, ιδρυτής και CTO του Fitaborate.

Τι είναι το fitaborate;

Tο fitaborate είναι ένα ολοκληρωμένο online fitness studio στο οποίο οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να γυμναστούν online μόνοι τους ή με κάποιο φίλο τους κάνοντας την εμπειρία της εγκύμνασης από το σπίτι διασκεδαστική και διαδραστική. Oι χρήστες έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να γυμναστούν δωρεάν μέσα από τα εκατοντάδες βίντεο που διατίθενται στην πλατφόρμα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν είναι να διαλέξουν τον χρόνο που διαθέτουν, τον τύπο γυμναστικής που θέλουν να κάνουν και το επίπεδό τους και να ξεκινήσουν να γυμνάζονται μόνοι τους ή με παρέα. Για όσους επιθυμούν κάτι πιο εξειδικευμένο, μπορούν να κάνουν και πρόγραμμα με τον δικό τους προπονητή

Ποια ήταν η αφορμή για να το δημιουργήσετε;

Το fitaborate είναι μια ελληνική οικογενειακή υπόθεση που εξελίσσεται στην Ελβετία και στην Ελλάδα. Ο Πέτρος και εγώ γνωριστήκαμε σε μαθήματα ανώδυνου τοκετού με τις συζύγους μας στην Βασιλεία τις Ελβετίας το 2011. Τα μαθήματα τελείωσαν, γίναμε μπαμπάδες και είδαμε πόσο δυσκολεύονταν οι γυναίκες μας να εντάξουν την γυμναστική στο πρόγραμμά τους. Είναι και οι δυο ιδιαίτερα πολυάσχολες καθώς είναι ιδιαίτερα αφοσιωμένες στο σπίτι τους αλλά και στην καριέρα τους στην Ελβετία. Το τεχνικό μυαλό του Πέτρου και το επιχειρηματικό το δικό μου δεν άργησαν να βρουν το κίνητρο! «Θα λύσουμε το πρόβλημα των γυναικών μας», αυτό ήταν το σκεπτικό. Βρήκαμε τους πρώτους επενδυτές και ξεκίνησαμε το fitaborate τον Σεπτέμβριο του 2014.

Πώς ακριβώς λειτουργεί;

Η διαδικασία εγκύμνασης μέσα από το fitaborate είναι εξαιρετικά απλή. Το μόνο που χρειάζεται να έχει κάποιος είναι να έχει έναν υπολογιστή ή ένα android tablet με κάμερα, σύνδεση στο Internet και λίγο χώρο στο σπίτι του για να μπορέσει να κάνει γυμναστική. Σκοπός μας στο fitaborate είναι να κάνουμε την γυμναστική από το σπίτι ακόμα πιο εύκολη, αποτελεσματική και διασκεδαστική.

Μέσα από την μεγάλη γκάμα βίντεο και γυμναστών που διαθέτουμε δίνουμε την δυνατότητα στους χρήστες μας να βρουν εύκολα και γρήγορα στο στυλ της γυμναστικής που επιθυμούν να κάνουν.

Επιπλέον, κάποιος μπορεί να επιλέξει να γυμναστεί μαζί με έναν φίλο του, που έρευνες έχουν δείξει ότι δημιουργεί μεγαλύτερη υποκίνηση και περιορίζει τις δικαιολογίες που όλοι λέμε συχνά προκειμένου να αποφύγουμε τη γυμναστική! Είναι, μάλιστα, κάτι που προτείνουμε σε όλους μας τους χρήστες και όσοι το έχουν δοκιμάσει φαίνεται να το προτιμούν! Η γυμναστική στο fitaborate δεν έχει κάποιο κόστος συνδρομής. Μόνο στην περίπτωση που ο χρήστης επιλέξει να κάνει live personal training μάθημα, τότε επιβαρύνεται με το εκάστοτε κόστος της αμοιβής του personal trainer.

Πιστεύετε ότι οι Έλληνες γυμνάζονται περισσότερο σε σχέση με παλαιότερα; Αν ναι, που οφείλεται;

Αν και το «νους υγιής εν σώματι υγιεί» είναι μια ελληνική ρήση, δυστυχώς δεν βρίσκει σύμφωνους τους περισσότερους Έλληνες, παρόλο που τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία και ψυχολογία μας είναι αποδεδειγμένα. Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα του Eurobarometer, αν και το 31% των Ελλήνων δηλώνουν σήμερα ότι γυμνάζονται 2-3 φορές την εβδομάδα, με το αντίστοιχο ποσοστό το 2009 να είναι 18%, το 75% των Ελλήνων δεν έχει εντάξει την γυμναστική στο πρόγραμμα του, προβάλλοντας ως κύριο πρόβλημα την έλλειψη χρόνου και την πιεσμένη καθημερινοτητα. Και αυτό δεν είναι ψέμα. Η καθημερινότητα όλων μας είναι αρκετά πιεσμένη με τα παιδιά, την οικογένεια, την δουλειά, την φροντίδα του σπιτιού και ταυτόχρονα την φροντίδα του εαυτού μας! Προσφέροντας μια πλούσια και διασκεδαστική λύση εκγύμνασης από το σπίτι, το fitaborate απευθυνόμαστε σε όλους όσους δυσκολεύονται να εντάξουν ένα πρόγραμμα γυμναστικής στην πολυάσχολη καθημερινότητά τους!

Ποια είναι τα οφέλη της γυμναστικής στο σπίτι;

Το βασικότερο είναι ο χρόνος που κερδίζει κάποιος που επιλέγει να γυμναστεί από το σπίτι. Δεν χρειάζεται επιπλέον χρόνο και προετοιμασία να πάει στο γυμναστήριο, αφού έχει το γυμναστήριο, σπίτι του! Σημαντική επίσης είναι και η εξοικονόμηση χρημάτων, καθώς δεν υπάρχει το κόστος της συνδρομής για το γυμναστήριο. Επιπλέον η ευελιξία που προσφέρει μια τέτοια επιλογή, καθώς μπορούμε να γυμναστούμε όποια ώρα της ημέρας θέλουμε. Τέλος, δεν υπάρχει δικαιολογία για να μην γυμναστουμε, καθώς όλα τα παραπάνω αποτελούν τις συνήθεις δικαιολογίες για να μην πάμε στο γυμναστήριο!

Πόσους χρήστες έχει αυτή τη στιγμή;

Το fitaborate ξεκίνησε τον Ιανουάριο 2015 και μέσα σε 3 μήνες έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο του κόσμου όσο και ξένων επενδυτών. Στο χρονικό διάστημα αυτό έχουν ολοκληρωθεί πάνω από 1.200 workouts μέσα από το fitaborate. Συγκεκριμένα, επειδή το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε είναι πιο πολύ γυναικείο υπάρχει μια ξεκάθαρη προτίμηση για αερόβια γυμναστική, γιόγκα και πιλάτες. Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι οι χρήστες μας έρχονται από όλες τις χώρες τους κόσμου. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί το WIRED, μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες που ασχολείται με θέματα τεχνολογίας παγκοσμίως, αφιέρωσε ένα άρθρο του για το fitaborate και πρόσφατα, το technogym ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οργάνων γυμναστικής παγκοσμίως, επένδυσε στο fitaborate με σκοπό να μας βοηθήσει να τελειοποιήσουμε το προϊόν μας και να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε μέσα στους επόμενους μήνες όλα τα καινούρια «συστατικά» που έχουμε ετοιμάσει για να κάνουμε την γυμναστική από το σπίτι πραγματικά διασκεδαστική.

Sponsored Post