ΕΙΔΗΣΕΙΣ
08/06/2016 03:16 EEST | Updated 08/06/2016 07:36 EEST

Jamjar: Η δυναμική πλατφόρμα που σας επιτρέπει να αγοράσετε και να πουλήσετε χειροποίητα αντικείμενα

jamjar

Το 2012, δύο πολύ καλές φίλες, η Εύα Επιτροπάκη και η Βέρα Παπαγγελοπούλου αποφάσισαν σε μία ακατανίκητη παρόρμηση της στιγμής να ξεκινήσουν το jamjar, μία δυναμική πλατφόρμα αγοράς και πώλησης χειροποίητων αντικειμένων. Παρά το γεγονός πως πέτυχαν τον χώρο των startups σε μια περίοδο ιδιαίτερης άνθισης, αποφάσισαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό μονοπάτι και να μην αναζητήσουν εξ αρχής πηγές χρηματοδότησης. Αποφάσισαν, έτσι, να δοκιμάσουν το αρχικό τους μοντέλο και τις πρώτες κατευθύνσεις της πλατφόρμας τους με ίδια κεφάλαια, με σκοπό να εξετάσουν αρχικά αν η δική τους επιχειρηματική υπόθεση προσέφερε πράγματι αξία στους πελάτες του jamjar. Η jamjar ανακοίνωσε πρόσφατα τη στρατηγική της συνεργασία με τη Skroutz, η οποία έγινε, έτσι, στρατηγικός επενδυτής και βασικός μέτοχος της jamjar. Εμείς μιλήσαμε με τις γυναίκες που βρίσκονται πίσω από το jamjar για τα μπαζάρ που διοργανώνουν, για τους Έλληνες δημιουργούς και για το πώς μπορείς να πουλήσεις κάτι μέσα από την πλατφόρμα τους.

Τι είναι το jamjar;

Το jamjar είναι μια συναρπαστική, funky, χαρούμενη και δυναμική πλατφόρμα αγοράς και πώλησης χειροποίητων αντικειμένων. Με περισσότερα από 200 jamjarstores και 5.500 χιλιάδες επιλεγμένες χειροποίητες δημιουργίες όπως μοναδικά κοσμήματα, αξεσουάρ που τραβούν τα βλέμματα, είδη σπιτιού και τέχνης που εντυπωσιάζουν, το jamjar αποτελεί το πρώτο και μεγαλύτερο online marketplace αφιερωμένο στην crème de la crème των ελληνικών handmade προϊόντων.

Στο jamjar στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τους πιο ταλαντούχους ανεξάρτητους δημιουργούς να δώσουν μια δυνατή ώθηση σε αυτό που αγαπούν και να κερδίσουν από το ταλέντο τους. Παράλληλα, προσφέρουμε στους λάτρεις του χειροποίητου τη δυνατότητα να αγοράσουν online τις πιο πρωτότυπες, τις πιο ‘ψαγμένες’, αισθητικά προσεγμένες χειροποίητες δημιουργίες εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια απολαμβάνοντας πάντα την καλύτερη δυνατή αγοραστική εμπειρία!

Πώς προέκυψε η ιδέα;

Η Ελλάδα έχει μακρά ιστορία και παράδοση στον τομέα του χειροποίητου. Σε κάθε άκρη της Ελλάδας μπορεί κανείς να ανακαλύψει απίστευτα χειροποίητα προϊόντα, άριστης ποιότητας, προσεγμένης αισθητής, παραδοσιακά αλλά και πιο μοντέρνα, που δεν είχε φανταστεί ποτέ ότι υπάρχουν, όπως πολύχρωμα κεραμικά, υφαντά με μοναδικά σχέδια, κοσμήματα από κάθε είδους υλικά, πρωτότυπα αξεσουάρ, είδη σπιτιού και άλλα πολλά. Πριν το jamjar, όμως, δε μπορούσε να τα βρει κανείς συγκεντρωμένα και να τα αποκτήσει εύκολα και με ασφάλεια από όπου και αν βρισκόταν, χωρίς να έχει το άγχος για το πότε, πώς θα πληρώσει και αν, πότε, πώς θα παραλάβει την παραγγελία του από τον εκάστοτε δημιουργό.

Παράλληλα, και λόγω της εξαιρετικά δύσκολης περιόδου που όλοι βιώνουμε, πολλοί Έλληνες στράφηκαν προς τη δημιουργία και τη χειροτεχνία τόσο ως πηγή ενός επιπλέον εισοδήματος όσο και ως πηγή χαράς και ξεγνοιασιάς. Διαπιστώσαμε δε πως οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν ένα αξιόπιστο, εύκολο και αποδοτικό μέσο να προωθήσουν τη δουλειά τους, να αυξήσουν τους πελάτες τους και να ενδυναμώσουν το brand τους σε ένα ασφαλές και σωστά δομημένο περιβάλλον. Από την έρευνα μας, καταλήξαμε πως δεν είχαν την υποστήριξη που χρειάζονταν σε πολλά επίπεδα.

Με σκοπό να απαντήσουμε τόσο στην ανάγκη των πελατών, όσο και στο πρόβλημα των δημιουργών, αποφασίσαμε να χτίσουμε το jamjar, ένα online wonderland στο οποίο κάθε επισκέπτης θα μπορεί να ανακαλύψει και να βρει συγκεντρωμένους τους χειροποίητους θησαυρούς των πιο χαρισματικών Ελλήνων χειροτεχνών. Η αποστολή μας διττή: να βοηθήσουμε τους πιο ταλαντούχους Έλληνες δημιουργούς να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα και να συστήσουμε εκ νέου το σύγχρονο ελληνικό χειροποίητο προϊόν απελευθερώνοντάς το από δεσμά του παρελθόντος που το κατέτασσαν χαμηλά στη λίστα προτίμησης των καταναλωτών. Το σύγχρονο ελληνικό χειροποίητο προϊόν είναι πρωτότυπο, περίτεχνο, αισθητικά προσεγμένο, προσιτό και τόσο συναρπαστικό όσο η ιστορία που «κρύβει» πίσω του.

Έχουμε ταλαντούχους δημιουργούς στην Ελλάδα;

Με τόσο ήλιο, φως και θάλασσα είναι δυνατόν να μην έχουμε; Η Ελλάδα είναι η κατεξοχήν χώρα της έμπνευσης, της τέχνης και του πολιτισμού, για αυτό και είναι γεμάτη από μικρούς «ήρωες», ανθρώπους με ταλέντο, όρεξη για δημιουργία, μεράκι και αγάπη. Ανθρώπους με ζωντάνια ψυχής, γεμάτους όνειρα και συναισθήματα, εμπειρίες και ιστορίες τόσο μοναδικές όσο ο κάθε ένας από εμάς, βασισμένες, όμως, στα σημεία εκείνα της ζωής που μας αγγίζουν όλους. Αυτές τις ιστορίες θέλουμε να φέρουμε στο φως και να μοιραστούμε μέσα από το jamjar και αυτούς τους ανθρώπους θέλουμε να βοηθήσουμε να τα καταφέρουν!

Μέσα στην ιστοσελίδα σας μπορεί κανείς να αγοράσει, αλλά και να πουλήσει αντικείμενα. Ποια είναι η διαδικασία που μπορεί να ακολουθήσει κανείς;

Για να συμμετάσχει κάποιος ως δημιουργός στο jamjar, ανοίγοντας το δικό του jamjarstore, θα πρέπει να κάνει την ηλεκτρονική του αίτηση, στέλνοντάς μας φωτογραφικό δείγμα της δουλειάς του ή τη σελίδα του σε κάποιο κοινωνικό μέσο, όπως το Facebook, το Instagram ή το Pinterest. Η ομάδα μας αξιολογεί τις αιτήσεις με βάση τα κριτήρια της πλατφόρμας μας όπως αυτά περιγράφονται αναλυτικά εδώ και απαντά πολύ άμεσα. Ο δημιουργός μπορεί να είναι επαγγελματίας, αλλά και ιδιώτης, αφού τη διαχείριση των παραγγελιών και των συναλλαγών αναλαμβάνει το jamjar.

Για να αποκτήσει κανείς τα αγαπημένα του handmade προϊόντα από το jamjar, αρκεί να αφιερώσει ελάχιστα λεπτά για να βάλει απλά τα προϊόντα που επιθυμεί στο καλάθι και προχωρώντας την παραγγελία του ως επισκέπτης – χωρίς, δηλαδή να δημιουργήσει λογαριασμό, αν δεν το επιθυμεί – να τα παραγγείλει γρήγορα, πολύ εύκολα και με ασφάλεια από το jamjar. Και φυσικά, χωρίς κανένα άγχος, αφού το jamjar αναλαμβάνει και τη διαχείριση των επιστροφών οι οποίες είναι δωρεάν! Αξίζει δε να σημειώσουμε πως αν ο πελάτης μας θελήσει να επιστρέψει το προϊόν που αγόρασε, μπορεί να το αλλάξει με οποιοδήποτε προϊόν παρουσιάζεται στο jamjar από οποιοδήποτε jamjarstore.

Έχετε κάνει ήδη 2 επιτυχημένα μπαζάρ και ετοιμάζεστε για το τρίτο; Πείτε μας λίγα λόγια για το μπαζάρ. Τι θα βρει κανείς εκεί;

Παράλληλα με τη διαδικτυακή μας δραστηριότητα και επιθυμώντας να δώσουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τους δημιουργούς μας, αλλά και να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά τους προϊόντα, διοργανώνουμε τα jamjar.bazaar μας. Αν και τα προηγούμενα bazaar μας πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων εορτών, φέτος, έχοντας ανακοινώσει τη στρατηγική μας συνεργασία με το Skroutz και με μεγάλο χορηγό τη VISA, αποφασίσαμε το bazaar μας να είναι δροσερό και καλοκαιρινό! Tο jamjar, λοιπόν, «φορά» τα καλοκαιρινά του και πλήρως ανανεωμένο υποδέχεται το κοινό της Αθήνας στο πιο funky, μοντέρνο και άκρως καλοκαιρινό bazaar της πόλης που θα πραγματοποιηθεί 16, 17 και 18 Ιουνίου στην αίθουσα του Μετρό του Συντάγματος! Λίγο πριν την επίσημη έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών, οι φίλοι του χειροποίητου θα μπορούν να επισκεφθούν το τριήμερο summer.jamjar.bazaar 2016 και ν’ απολαύσουν μια ξεχωριστή shopping βόλτα στα jamjarstores που για αυτές τις μέρες μόνο αποκτούν «σάρκα και οστά»! Θα έχουν, έτσι, τη δυνατότητα να δουν από κοντά μοναδικές χειροποίητες δημιουργίες όπως εντυπωσιακά σανδάλια, κοσμήματα που τραβούν τα βλέμματα, καλοκαιρινά αξεσουάρ που κάνουν τη διαφορά, είδη σπιτιού και διακόσμησης που θα κάνουν αίσθηση και να τ’ αποκτήσουν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια.

Sponsored Post