Startup λανσάρει εξωτικό κρέας λιονταριού, τίγρης και ζαμπόν καμηλοπάρδαλης

Από την Primeval Foods με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην κυτταρική γεωργία.
.
.
Primeval Foods

Η εταιρεία τεχνολογίας τροφίμων Primeval Foods σχεδιάζει να λανσάρει ένα ολόκληρο θηριοτροφείο με εξωτικά κρέατα που στην πραγματικότητα δεν προέρχονται από ζώα, συμπεριλαμβανομένων μπιφτέκι λιονταριών, στήθος τίγρης και ζαμπόν καμηλοπάρδαλης.

Καθώς η αγορά εναλλακτικών προϊόντων κρέατος γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστική, οι εταιρείες τεχνολογίας τροφίμων βρίσκουν νέους και έξυπνους τρόπους για να κάνουν τα προϊόντα τους να ξεχωρίζουν. Η Primeval Foods, μια startup με έδρα το Λονδίνο που ειδικεύεται στην κυτταρική γεωργία, σχεδιάζει να ξεκινήσει να πουλά εξωτικά κρέατα που καλλιεργούνται σε εργαστήριο. Και δεν μιλάμε ούτε για ακριβό και δυσεύρετο βοδινό κρέας, αλλά τα είδη κρέατος που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν φαντάζονταν ποτέ ότι ήταν βρώσιμα, όπως κρέας λιονταριού ή τίγρης.

Κανένα ζώο δεν πληγώνεται κατά τη διαδικασία της καλλιέργειας αυτών των εξωτικών κρεάτων σε εργαστήριο, καθώς στην πραγματικότητα αναπτύσσονται από καλλιεργημένα κύτταρα, αλλά η απλή ιδέα της κατανάλωσης λιονταριού ή τίγρης είναι απλώς περίεργη, αν όχι εντελώς απαίσια για πολλούς ανθρώπους. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν είναι το είδος κρέατος που έχουμε συνηθίσει να τρώμε, αλλά η Primeval Foods θεωρεί ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που αξίζει να επενδύσει κανείς.

«Ο λόγος που καταναλώνουμε παραδοσιακά είδη όπως το βοδινό και το κοτόπουλο σήμερα δεν είναι ότι είναι τα πιο νόστιμα, τα πιο υγιεινά ή τα πιο θρεπτικά. Είναι επειδή είναι πιο εύκολο να εξημερωθούν. Δεδομένου ότι το καλλιεργημένο κρέας επιτρέπει την υπέρβαση των οικόσιτων ειδών, τώρα μπορούμε να εξερευνήσουμε τις πιο νόστιμες, πιο υγιεινές και θρεπτικές επιλογές», δήλωσε στο Food Navigator ο Γιλμάζ Μπόρα , Μάνατζερ στην Ace Ventures (η εταιρεία πίσω από την Primeval Foods).

.
.
primevalfoods

«Η κατανάλωση εξωτικού κρέατος μπορεί να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια νέα εξέλιξη για το μικροβίωμα του εγκεφάλου και του εντέρου μας λόγω του μοναδικού προφίλ πρωτεϊνών και αμινοξέων, χωρίς τα μειονεκτήματα, όπως η χοληστερόλη και τα κορεσμένα λίπη», πρόσθεσε ο Μπόρα. «Οραματιζόμαστε ένα μέλλον όπου θα καταναλώνουμε καλλιεργημένο κρέας τζάγκουαρ για να έχουμε καλύτερο ύπνο και διάθεση ή καλλιεργημένο κρέας ελέφαντα για να βελτιώσουμε τις γνωστικές μας επιδόσεις. Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

Η Primeval ποντάρει επίσης στο γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι είναι πάντα πρόθυμοι να δοκιμάσουν και να πειραματιστούν με νέα πράγματα, συμπεριλαμβανομένων νέων γαστρονομικών εμπειριών. Και παρόλο που μερικά από τα κρέατα στο μενού του μπορεί να ακούγονται κάπως περίεργα στην αρχή, καθώς δεν γίνονται εις βάρος της φύσης, οι άνθρωποι μπορεί να είναι πρόθυμοι τουλάχιστον να το δοκιμάσουν.

Πώς λοιπόν η startup τεχνολογίας τροφίμων αποκτά τα κύτταρα που χρειάζεται για να καλλιεργήσει τα δικά της εξωτικά κρέατα; Προμηθεύτηκαν μερικά από αυτά από αιχμάλωτα ζώα, όπως οι μεγάλες τίγρεις, και μερικά από εξωτικές αγορές κρέατος.

«Τους επόμενους μήνες, σχεδιάζουμε να κάνουμε μια εκδήλωση γευσιγνωσίας στο Λονδίνο με ένα από τα καλλιεργούμενα εξωτικά κρέατά μας, για να δώσουμε στον κόσμο μια γεύση για το πώς θα μοιάζει το επόμενο κεφάλαιο του φαγητού», είπε ο Γιλμάζ Μπόρα.

Δημοφιλή