CULTURE
06/10/2021 18:47 EEST

Στη Θεσσαλονίκη τέλος Οκτωβρίου τα γυρίσματα του «Expendables 4»

Θα διαρκέσουν τριάντα ημέρες. Σταλόνε μάλλον δεν θα δούμε, αναμένονται ωστόσο Τζέισον Στέιθαμ, Άντι Γκαρσία, Μέγκαν Φοξ.

youtube

Στις 30 Οκτωβρίου ξεκινούν στη Θεσσαλονίκη τα γυρίσματα των «Expendables 4», της δεύτερης χολιγουντιανής παραγωγής που θα φιλοξενηθεί στην πόλη και την Κεντρική Μακεδονία, όπως ανέφερε ο αμερικανός παραγωγός της Millennium Media, Ρόμπερτ Βαν Νόρντεν μετά από συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τον περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Τα γυρίσματα αυτής της νέας παραγωγής θα γίνουν κατά βάση στο χώρο που θα κατασκευαστούν τα στούντιο της Millenium, στη Θέρμη αλλά και σε κάποιους ακόμη ελεγχόμενους χώρους, ενώ δεν θα γίνουν γυρίσματα σε δημόσιους χώρους άρα δεν θα ταλαιπωρηθούν οι συμπολίτες μας όπως ενδεχομένως να έγινε κατά την προηγούμενη ταινία με τον Αντόνιο Μπαντέρας», είπε ο κ. Τζιτζικώστας. 

Ο Βαν Νόρντεν ανέφερε ότι «το αρχικό πλάνο για τους Expendables 4 δεν περιλάμβανε την Ελλάδα», αλλά μετά το «Τhe Enforcer» συνέβη και αυτό. Δήλωσε πολύ χαρούμενος για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας και εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη βοήθεια που παρείχαν κατά τα γυρίσματα της ταινίας «The Enforcer», το film office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το ΕΚΟΜΕ, οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Θέρμης, υπουργεία, η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και βέβαια όλοι οι επαγγελματίες που βοήθησαν στην παραγωγή. «Ελπίζουμε να συνεχίζουμε να κάνουμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά» πρόσθεσε.

Απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου τι έκανε την εταιρεία να επιλέξει και πάλι τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, απάντησε: «ήταν κυρίως η επιτυχία της πρώτης ταινίας που κάναμε εδώ. Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τα αποτελέσματά της, τη συνεργασία που είχαμε με όλους τους ανθρώπους εδώ στην Ελλάδα. Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που είχε αποτελέσματα. Κάναμε μια υπέροχη ταινία. Ανυπομονώ να τη δούνε όλοι. Η ευκαιρία να κάνουμε το ίδιο παρουσιάστηκε μόνη της».

Σχετικά με το αν οι Θεσσαλονικείς θα δουν τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην πόλη απάντησε «φοβάμαι πως όχι. Θα ολοκληρώσει τα γυρίσματα στην Αγγλία, πριν έλθει η υπόλοιπη ομάδα. Αλλά την υπόλοιπη ομάδα των Expendables 4, κάποια παλιά και κάποια νέα πρόσωπα, θα τους δούμε όλους εδώ». 

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του ΕΚΟΜΕ, Πάνο Κουάνη, στην πόλη, αναμένεται να φτάσουν «ο Τζέισον Στέιθαμ που είναι και πρωταγωνιστής, όπως και ο Άντι Γκαρσία, η Μέγκαν Φοξ, ο Ντολφ Λούντγκρεν, ο 50 Cent αλλά και πάρα πολλοί άλλοι ηθοποιοί του υπόλοιπου καστ».

Όπως είπε ο κ. Τζιτζικώστας «η ταινία θα έχει ένα προϋπολογισμό ύψους 19 εκατ. ευρώ για το κομμάτι που θα γυριστεί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Το 50% περίπου της συνολικής ταινίας θα γυριστεί εδώ και τα γυρίσματα θα διαρκέσουν περίπου 30 ημέρες ημερολογιακές. Θα δημιουργηθούν μέσα από αυτή την παραγωγή εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους τομείς, θα χρειαστούν ηθοποιοί, θα χρειαστούν άνθρωποι από τον κατσκευαστικό χώρο, θα χρειαστούν άνθρωποι στην τροφοδοσία και σε πολλές υπηρεσίες».

Τόνισε, επίσης, ότι η περιοχή θα υποδεχτεί «το σύνολο των ηθοποιών των Expendables με ενδεχομένως μία εξαίρεση» και υπογράμμισε ότι «θα έχουμε τη δυνατότητα και με την καλή συνεργασία που έχουμε αναπτύξει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το film office να αποδείξουμε για ακόμη μια φορά στις εταιρείες του Χόλυγουντ ότι η Κεντρική Μακεδονία είναι μια φιλόξενη περιοχή και η Ελλάδα πια με το νομοθετικό πλαίσιο που έχει είναι μια φιλόξενη χώρα για τα γυρίσματα τέτοιων παραγωγών». Έκανε, άλλωστε, λόγο για τεράστια παραγωγή, ευχαρίστησε την εταιρεία μέσω του film office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τον στρατό, την ελληνική αστυνομία και την πυροσβεστική και ζήτησε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων των υπηρεσιών του δημοσίου που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία και οι οποίες ενδεχομένως να χρειαστεί να συμβάλλουν για την πραγματοποίηση αυτής της χολυγουντιανής ταινίας.

Τέλος, σημείωσε ότι μια μεγάλη σημαντική διαφορά από την προηγούμενη ταινία που γυρίστηκε εδώ είναι οι εντυπωσιακές υποδομές και τα κινηματογραφικά σετ που δημιουργούνται γι αυτή τη συγκεκριμένη ταινία. «Είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα» σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ