ΔΙΕΘΝΕΣ
12/04/2021 15:42 EEST | Updated 12/04/2021 16:45 EEST

Στην Ε.Ε. τα πρώτα εμβόλια μιας δόσης της Johnson & Johnson

55 εκατ. δόσεις μέχρι το τέλος Ιουνίου - Πόσες αντιστοιχούν στην Ελλάδα.

SOPA Images via Getty Images

Η Johnson & Johnson άρχισε τη Δευτέρα να παραδίδει το εμβόλιο μιας δόσης κατά του κορονοϊού στις χώρες της ΕΕ, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και η εταιρεία.

Η εταιρεία είχε αρχικά σχεδιάσει να αρχίσει τις παραδόσεις στις αρχές Απριλίου, όμως τις καθυστέρησε εξαιτίας θεμάτων στην παραγωγή του εμβολίου.

«Οι πρώτες δόσεις φεύγουν σήμερα από τις αποθήκες για τα κράτη μέλη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Η Johnson & Johnson αρχίζει σήμερα να στέλνει το εμβόλιο στην ΕΕ. Πολύ καλά νέα», δήλωσε ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του κόμματος της γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ

Η αμερικανική εταιρεία έχει δεσμευθεί να παραδώσει 55 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ μέχρι το τέλος Ιουνίου και άλλα 120 εκατομμύρια το τρίτο τρίμηνο, δήλωσε αυτό το μήνα ο επίτροπος Βιομηχανίας της ΕΕ Τιερί Μπρετόν.

Η Ελλάδα θα λάβει 1,3 εκατομμύρια από αυτά τα εμβόλια: 70.000 δόσεις τον Απρίλιο, 300.000 δόσεις εντός του Μαΐου και 960.000 τον Ιούνιο.

Εκπρόσωπος της Johnson & Johnson επιβεβαίωσε πως η εταιρεία άρχισε σήμερα τις παραδόσεις σε χώρες της ΕΕ, τη Νορβηγία και την Ισλανδία, όμως αρνήθηκε να σχολιάσει όσον αφορά τις προμήθειες για τον Απρίλιο και το δεύτερο τρίμηνο.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ)