ΔΙΕΘΝΕΣ
21/05/2020 17:36 EEST | Updated 21/05/2020 17:59 EEST

Στην φυλακή η Λόρι Λάφλιν και ο σύζυγός της για τη «μίζα» στο κολλέγιο

Πλήρωσαν μισό εκατομμύριο δολάρια για να δεχτούν τις κόρες τους ως αθλήτριες, χωρίς να είναι.

zz/GOTPAP/STAR MAX/IPx

 Η ηθοποιός Λόρι Λάφλιν και ο σύζυγός της, Μοσίμο Τζιανούλι, που είναι σχεδιαστής μόδας, συμφώνησαν να δηλώσουν ένοχοι για τις κατηγορίες σχετικά με τη δωροδοκία σε κολλέγιο, με σκοπό να δεχτούν τις κόρες τους. Θα εκτίσουν ποινή φυλάκισης, σύμφωνα που δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Πέμπτη. Η κατηγορία φέρει έως και 20 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 250.000 δολάρια. 

Την τελευταία στιγμή, οι εισαγγελείς συμφώνησαν να απορρίψουν τις κατηγορίες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ομοσπονδιακά προγράμματα που προστέθηκαν μετά την υποβολή της υπόθεσης.

«Σύμφωνα με τις συμφωνίες ένστασης που κατατέθηκαν σήμερα, οι εν λόγω κατηγορούμενοι θα εκτίσουν ποινές φυλάκισης που θα αντικατοπτρίζουν τους αντίστοιχους ρόλους τους στη συνωμοσία τους για διαφθορά της διαδικασίας ένταξης στο κολλέγιο και που θα συνάδουν με προηγούμενες ποινές παρόμοιων υποθέσεων», δήλωσε ο εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Άντριου Λέλινγκ. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την μην υπονόμευση της ακεραιότητας των κολλεγίων μας».

Η Λάφλιν και ο Τζιανούλι ισχυρίζονταν μέχρι προσφάτως ότι δεν ήταν ένοχοι και επέμεναν σθεναρά στην αθωότητά τους, ακόμη και όταν άλλοι γονείς κατέληξαν σε συμφωνίες με εισαγγελείς. Το ζευγάρι είναι ο 23ος και ο 24ος γονέας που παραδέχονται την ενοχή τους στην υπόθεση με τις «μίζες» στα κολλέγια. 

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, πλήρωσαν 500.000 δολάρια σε δωροδοκίες για να μεταφέρουν τις κόρες τους στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ως στρατολογημένες σε ομάδα του κολλεγίου, παρόλο που καμιά τους δεν έπαιζε κάποιο άθλημα. 

 

Πηγή: Associated Press