ΠΟΛΙΤΙΚΗ
07/02/2018 12:43 EET | Updated 07/02/2018 12:48 EET

Στην «καρδιά» της Lockheed Martin όπου κατασκευάζεται ο νέος Hellas Sat 4 ο Νίκος Παππάς με τον Υπουργό Μεταφορών της Κύπρου

Ministri of digital policies

Στο Κέντρο δορυφόρων για πολιτική χρήση της Lockheed Martin στην καρδιά της παγκόσμιας υψηλής τεχνολογίας στην Silicon Valley στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ βρέθηκαν την Τρίτη οι υπουργοί Μεταφορών της Κύπρου Μάριος Δημητριάδης και Ψηφιακής Πολιτικής της Ελλάδας Νίκος Παππάς, για να επιθεωρήσουν από κοντά τον νέο δορυφόρο της Hellas Sat, τον Hellas Sat 4.

Πρόκειται για τον δεύτερο δορυφόρο που ετοιμάζει μέσα σε μερικούς μήνες η Hellas Sat και μάλιστα, όπως επεξήγησαν κορυφαία στελέχη του διεθνούς κολοσσού της αεροδιαστημικής, της Lockheed Martin, πρόκειται για τον μεγαλύτερο εμπορικό δορυφόρο που κατασκεύασαν μέχρι τώρα.

Μάριος Δημητριάδης και Νίκος Παππάς, μαζί με τον επικεφαλής της Hellas Sat Χριστόδουλο Πρωτοπαπά, επισκέφθηκαν, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας της Lockheed Martin, όπου επισκέφθηκαν εργαστήρια στα οποία αναπτύσσονται τεχνολογίες του μέλλοντος.

Επίσης ενημερώθηκαν από ανώτατα τεχνικά στελέχη για την πορεία των διαστημικών σκαφών και διαστημικών οχημάτων που ετοιμάζονται για νέες αποστολές στον Αρη, τον Δία και αλλού.

Ιδιαίτερο ήταν ο ενδιαφέρον των δύο υπουργών σε παρουσιάσεις των δυνατοτήτων δορυφόρων φωτογράφισης και παρατήρησης όχι μόνο της γης αλλά και του διαστήματος, όπως  τις ηλιακές εκρήξεις και την επίδρασή τους στο σύμπαν. 

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα και Διάστημα. Πώς θα έπρεπε να στηθεί το Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Εφαρμογών