Στην Κρήτη υλοποιούνται έργα άνω των 3,5 δισ. ευρώ

Το πρώτο εργοτάξιο στον ΒΟΑΚ, στο 20% η πρόοδος εργασιών στο αεροδρόμιο στο Καστέλλι.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Κατά την παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος της Κρήτης, στο Δημαρχείο Ηρακλείου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν δρομολογηθεί στο νησί.
Συγκεκριμένα, για τον Βόρειο Οδικό Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), επισήμανε ότι το πρώτο τμήμα, Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος, μήκους 22 χλμ., έχει πάρει πλέον τον δρόμο της υλοποίησης, ως δημόσιο έργο με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το Χερσόνησος – Νεάπολη, μήκους 22 χλμ. υλοποιείται με ΣΔΙΤ, κόστους 290 εκατ. ευρώ, με τα 90 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης. Ακολουθεί σύντομα η διαγωνιστική διαδικασία για το μεγαλύτερο τμήμα του έργου, το Χανιά – Ηράκλειο, μήκους 157 χλμ. Θα πραγματοποιηθεί με Σύμβαση Παραχώρησης, προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ. Όπως τόνισε, ήδη, βρισκόμαστε στη Β’ Φάση του διαγωνισμού και προχωρά χωρίς παρεκκλίσεις. «Σταθερός μας στόχος παραμένει να έχουμε εργοτάξια σε όλα τα τμήματα του ΒΟΑΚ, ως τις αρχές του 2024», είπε ο υπουργός, τονίζοντας ότι προχωρά και η μελετητική ωριμότητα τόσο για το τμήμα Κίσσαμος - Χανιά, όσο και για το τμήμα Άγιος Νικόλαος - Σητεία, ώστε να πάρουν και αυτά το δρόμο της υλοποίησης.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου στο Καστέλι

«Σήμερα, όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι κατά την επίσκεψή μας με τον Πρωθυπουργό στα εργοτάξια στο Καστέλι, οι εργασίες έχουν φτάσει ήδη στο 20% του συνολικού αντικειμένου. Και όχι μόνο αυτό. Με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση που περάσαμε από τη Βουλή, ο νέος διεθνής αερολιμένας Ηρακλείου θα είναι κατά 32% μεγαλύτερος από την αρχική πρόβλεψη. Το νέο αεροδρόμιο του Ηρακλείου στο Καστέλι θα είναι το πιο μεγάλο και το πιο σύγχρονο της Μεσογείου. Ένας πραγματικός Περιφερειακός Αεροπορικός Κόμβος της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, ικανός να εξυπηρετεί σε βάθος 25ετίας μέχρι 15 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο» είπε ο Κώστας Καραμανλής.

φγδφγ
φγδφγ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Στην Κρήτη υλοποιούνται έργα άνω των 3,5 δισ. ευρώ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αναφέρθηκε και στο συνολικό πρόγραμμα έργων που υλοποιούνται σήμερα στην Κρήτη, καθώς είναι σε εξέλιξη 30 έργα ύψους άνω των 3,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα δώσουν οριστική λύση και στα κρίσιμα ζητήματα της υδροδότησης και κυρίως της άρδευσης εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων και θα συμβάλλουν στη συνολική ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων του νησιού.
Τα έργα είναι: το Φράγμα Ταυρωνίτη, το Φράγμα Πλατύ, ο νέος αγωγός μεταφοράς νερού Μύρτου, συμπληρωματικά έργα ταμιευτήρα Μπραμιανού, αντιπλημμυρικά έργα Γρα Λυγιάς και Φράγματος Μύρτου, Αρδευτικό Δίκτυο Αγίου Γεωργίου Λασιθίου.
Όλα τα παραπάνω έργα, θα συνεισφέρουν περισσότερες από 40.000 θέσεις εργασίας κατ’ έτος, έμμεσες και άμεσες.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα