Στην Patti Smith θα βασιστεί η φιλανθρωπική συναυλία για την υπερθέρμανση του πλανήτη

Η «νονά της πανκ» τα τελευταία χρόνια έχει συμμετάσχει σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες

Η Patti Smith θα είναι η...πρωταγωνίστρια της φιλανθρωπικής συναυλίας που διοργανώνεται για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη τον Σεπτέμβριο στο Σαν Φρανσίσκο, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Η συναυλία στις 14 Σεπτεμβρίου θα συμπεριλάβει μια τριήμερη «σύνοδο» για το κλίμα μεταξύ τοπικών ηγετών που θα συνεδριάσουν έπειτα από πρωτοβουλία του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας Jerry Brown, την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump υιοθετεί αντίθετη στάση στις παγκόσμιες προσπάθειες για την αναχαίτιση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη.

Η 71χρονη «νονά της πανκ»-όπως είναι γνωστή-Patti Smith, έπαιξε τα τελευταία χρόνια σε πολλές φιλανθρωπικές συναυλίες. Τη σκηνή στο Σαν Φρανσίσκο θα μοιραστεί με τον κιθαρίστα των Grateful Dead Bob Weir και τον μπασίστα των Red Hot Chili Peppers, Flea.

Άλλοι καλλιτέχνες στη συναυλία θα είναι η γαλλίδα τραγουδίστρια Imany και ο θιβετιανός τραγουδιστής και ακτιβιστής Tenzin Choegyal.

«Στον κόσμο της μουσικής ο καλύτερος τρόπος για την πρόοδο και την επιτυχία είναι η συνεργασία. Το ίδιο ισχύει και με το κρίσιμο θέμα της κλιματικής αλλαγής», δήλωσε η κόρη της Smith, η Jessy Paris Smith, η οποία είναι επίσης μια στρατευμένη μουσικός κι ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά ζητήματα. «Οφείλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε την πιο φιλόδοξη συνεργασία του αιώνα».

Η συναυλία θα βοηθήσει να συλλεχθούν δωρεές για οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη και υπέρ του Αναπτυξιακού Προγράμματος του ΟΗΕ.

Τρεις ακόμη συναυλίες αυτού του τύπου έχουν ήδη δοθεί στο πλαίσιο του «Pathway to Paris», όπως ονομάζεται το project που εγκαινίασαν αρκετοί καλλιτέχνες στον απόηχο της Διάσκεψης του Παρισιού του 2015 για την κλιματική αλλαγή.

Να σημειωθει ότι λίγο μετά την εκλογή του, ο Donald Trump απέσυρε τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, εκτιμώντας ότι είναι «άδικη» ως προς τα βιομηχανικά συμφέροντα της χώρας του.

(Με πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)