ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14/10/2019 07:49 EEST

Στην γενέτειρα των Παπανδρέου ο Τσίπρας

Και τα τρία ερωτήματα του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΙΝΑΛ.

ASSOCIATED PRESS

Λίγα μέτρα μπροστά από το άγαλμα του Γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου και του Ανδρέα Παπανδρέου θα περάσει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, την ώρα που συνεχίζει τα πυρά στο ΚΙΝΑΛ για συμπόρευση με τη ΝΔ. Στο πλαίσιο της εξόρμησης για την εγγραφή μελών και τον μετασχηματισμό του κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα και αύριο Τρίτη θα βρίσκεται στην Αχαΐα και σύμφωνα με πληροφορίες θα μεταβεί στα χωριά της Τριταίας από όπου κατάγονται οι Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είναι και βουλευτής Αχαΐας, μεταβαίνει στο χωριό Σκιαδάς, που σημαίνει ότι θα περάσει μπροστά από το Καλέντζι στο οποίο δεσπόζουν τα αγάλματα των Παπανδρέου. Πρόκειται για μία κίνηση με προφανή συμβολισμό για την προοδευτική παράταξη.

Η παρουσία του Αλ. Τσίπρα στη γενέθλια γη των Παπανδρέου όμως δεν σημαίνει υποστολή σημαίας για την αντιπαράθεση με την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ. Τουναντίον.

Η αλλαγή της ιστορικής, πάγιας θέσης του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα του συνυπολογισμού της ψήφου των αποδήμων έχει προκαλέσει την δυσφορία της Κουμουνδούρου που θεωρεί ότι η Φώφη Γεννηματά «μετατρέπεται για μία ακόμη φορά σε παρακολούθημα» του Κυριάκου Μητσοτάκη με μοναδικό στόχο την υλοποίηση μιας «εξόφθαλμης συναλλαγής. Παζαρεύει την ψήφο των αποδήμων για να κερδίσει έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας της αρεσκείας της».

Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει 3 ερωτήματα προς την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ:
-τι είναι αυτό που την έκανε να αλλάξει την πάγια θέση του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ);
-πώς εξηγεί τη μεταστροφή της καθώς κατά την πρώτη φάση της συνταγματικής αναθεώρησης, υπερψήφισε την πρόταση αναθεώρησης του άρθρου 54 του Συντάγματος ώστε να εκλέγονται 5 βουλευτές αποδήμων;
-γιατί δεν λαμβάνει υπόψη την πρόταση στην οποία κατέληξε η Επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών, τη συγκρότηση της οποίας και το ΚΙΝΑΛ υπερψήφισε πριν από ένα περίπου χρόνο;