Στη μαύρη λίστα μπαίνουν οι δημιουργοί του Stranger Things. Συνάδελφοι τους καταγγέλλουν για κακοποιητικές συμπεριφορές

Ποια ήταν η κίνηση του Netflix;

Οι Matt και Ross Duffer, συνδημιουργοί και συντελεστές της επιτυχημένης σειράς που προβάλλεται στην αμερικανική πλατφόρμα Netflix, κατηγορήθηκαν για λεκτική βία σε γυναίκες συνεργάτιδές τους - μάλιστα, χωρίς να υπάρξουν συνέπειες.

Η Peyton Brown, πρώην μέλος της ομάδας συντελεστών έγραψε στο Instagram της την προηγούμενη εβδομάδα: «Προσωπικά ήμουν μάρτυρας οπού δύο άντρες σε υψηλές θέσεις, έβρισαν γυναίκες και τους άσκησαν λεκτική βία στο πλατό». Η Independent αναφέρει ότι τα σχόλια, που έχουν τώρα διαγραφεί, αφορούσαν τους αδερφούς Duffer.

Επιπλέον, η Brown κοινοποίησε και την μαρτυρία της υπεύθυνης σεναρίου της σειράς, Lori Grabowski που δέχτηκε βία. «Είμαι μια από αυτές τις γυναίκες για τις οποίες μιλάει η Peyton. Ήταν πολύ αληθινό, όχι μόνο για μένα αλλά και για τις άλλες γυναίκες στο πλατό οι οποίες θέλουν κι εκείνες να μιλήσουν ανοιχτά για αυτά που τους συνέβησαν».

Οι Duffers δημοσίευσαν μια δήλωση άρνησης/συγνώμης στο Hollywood Reporter, λέγοντας: «Είμαστε πολύ αναστατωμένοι που μαθαίνουμε ότι κάποιος αισθάνθηκε άβολα στο πλατό μας. Λόγω του μεγάλου άγχους στη δουλειά, πολλές φορές οι συμπεριφορές γίνονται έντονες και γι’αυτό ζητάμε συγνώμη. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να μην δημιουργηθεί στο πλατό μας κακή φήμη, όπου πιστεύουμε και θέλουμε να αντιμετωπίζουμε ίσα όλους ασχέτου φύλου, σεξουαλικότητας, εθνικότητας, θρησκείας. Παραμένουμε δεσμευμένοι στο να παρέχουμε ένα ασφαλές και συνεργάσιμο εργασιακό περιβάλλον για όλες τις παραγωγές μας».

Από την πλευρά του, το Netflix ανακοίνωσε: «Εξετάσαμε το ζήτημα που δημιουργήθηκε όταν ακούσαμε τις κατηγορίες και δεν βρήκαμε κάποιο λάθος. Το να διατηρήσουμε ένα ασφαλές και γεμάτο σεβασμό περιβάλλον είναι σημαντικό σε εμάς όπως και στους αδερφούς Duffer».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Duffers αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους κριτική και κυρίως απέναντι σε γυναίκες συνεργάτιδες. Η πρώτη φορά που δέχθηκαν ευρεία κακή κριτική, ήταν όταν πίεσαν την 15χρονη Sadie Sink να φιληθεί μπροστά από τις κάμερες - κάτι που ούτε είχε προ-συμφωνηθεί, ούτε την είχαν ενημερώσει.

Πηγή: Vox