ΕΙΔΗΣΕΙΣ
05/08/2016 03:15 EEST

Ένα σπίτι για τις γυναίκες που προσπαθούν να απεξαρτηθούν προς τιμήν της Amy Winehouse

Dylan Martinez / Reuters
British pop singer Amy Winehouse performs during the Glastonbury music festival in Somerset, south-west England June 22, 2007. REUTERS/Dylan Martinez (BRITAIN)

Το διάσημο τραγούδι της Amy Winehouse «Rehab» αποκτά εντελώς καινούρια σημασία.

Το Amy Winehouse Foundation, ο οργανισμός που δημιουργήθηκε για την μνήμη της διάσημης τραγουδίστριας που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, άνοιξε ένα νέο κέντρο για να βοηθήσει γυναίκες που βρίσκονται στην διαδικασία απεξάρτησης από αλκοόλ ή ναρκωτικά.

Το κέντρο που ονομάζεται «Amy’s Place», βοηθλα όσους έχουν ήδη τελειώσει το πρόγραμμα απεξάρτησης για κατάχρηση αλκοόλ ή ναρκωτικών και ο στόχος του είναι να βοηθήσει τη μετάβαση από την θεραπεία στην πραγματική ζωή.

Θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 16 γυναίκες από 18 έως 30 ετών και επιθυμεί να εστιάσει στις ειδικές ανάγκες που έχουν οι εθισμένες γυναίκες που, συχνά, είναι περίπλοκες.

Το «Amy’s Place» είναι εμπνευσμένο από την έλλειψη επιλογών για θεραπεία γυναικών στη Μεγάλη Βρετανία, όπως αναφέρει η Guardian.

Όσοι παίρνουν μέρος στο «Amy’s Place» θα φιλοξενούνται προσωρινά και θα γράφονται στο τριμηνιαίο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει δραστηριότητες όπως γιόγκα και θεραπευτικές ομάδες. Το πρόγραμμα δημιουργήθηκε με βάση τα σχόλια που έκαναν νέες γυναίκες που έμεναν σε ένα κέντρο απεξάρτησης μόνο για γυναίκες στο Λονδίνο.

Το «Amy’s Place» ανοίγει 5 χρόνια μετά τον θάνατο της 27χρονης τραγουδίστριας και ο πατέρας της ίδρυσε το Amy Winehouse Foundation, μετά τον θάνατό της προκειμένου να βοηθήσει τους νέους που παλεύουν με τον εθισμό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.

Sponsored Post