ΠΟΛΙΤΙΚΗ
22/03/2020 17:19 EET | Updated 22/03/2020 17:31 EET

Στις έξι το απόγευμα τηλεοπτικό μήνυμα του Πρωθυπουργού - Ανακοινώνει απαγόρευση κυκλοφορίας

Έφτασε η ώρα για ακόμα πιο δραστικά μέτρα.

Anadolu Agency via Getty Images

Τις τελευταίες ώρες έχει ενταθεί η φημολογία για τη λήψη ακόμα πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων από την κυβέρνηση,  με στόχο να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού. 

Το τι ακριβώς θα γίνει, θα το μάθουμε στις 18:00, στο νέο μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τους πολίτες. Είναι γεγονός, όπως έχει επισημάνει πολλές και η HuffPost Greece ότι στο γραφείο του Πρωθυπουργού υπήρξαν εισηγήσεις για ακόμα πιο σκληρά μέτρα, προκειμένου να μειωθούν δραστικά οι πιθανότητες μετάδοσης του φονικού ιού και όπως είχαμε αναφέρει, είχαν εξεταστεί με προσοχή.

Τώρα, μετά και τα φαινόμενα ανυπακοής στις κυβερνητικές συστάσεις από μεγάλο αριθμό πολιτών, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή για τη λήψη αυτών των μέτρων.

Το μόνο που μένει πλέον είναι οι επίσημες ανακοινώσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και το πως ακριβώς θα λειτουργήσει αυτό το μέτρο (πως θα γίνεται η όποια κυκλοφορία, ποιες θα είναι οι εξαιρέσεις, κλπ), κάτι που αναμένεται να γίνει από τους υπουργούς που έχουν επεξεργαστεί τον συγκεκριμένο σχεδιασμό, ο οποίος θα εφαρμοστεί με αποστολή συγκεκριμένου sms στο 13033 για τους λόγους για τους οποίος θα πρέπει να μετακινηθεί κάποιος πολίτης. 

Συγκεκριμένα, στις 19:00, θα πραγματοποιηθούν ανακοινώσεις στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, τον Υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο.