ΔΙΕΘΝΕΣ
24/12/2020 14:40 EET

Στο αγκάθι της αλιεία σκαλώνει ακόμα η εμπορική συμφωνία του Brexit

Εμπόδιο της τελευταίας στιγμής.

ASSOCIATED PRESS

Οι συνομιλίες για την ολοκλήρωση μιας εμπορικής συμφωνίας του Brexit μπορεί ακόμα να έχουν «κάποιες ώρες μπροστά τους», δήλωσε σήμερα βρετανική πηγή εν μέσω αυξημένων ελπίδων ότι οι διαπραγματευτές είναι κοντά στην επίτευξη μιας συμφωνίας.

Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμμεριζόμενος ότι μια συμφωνία μπορεί να απέχει κάποιες ώρες, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές συνεχίζουν να διαπραγματεύονται για τα ευρωπαϊκά δικαιώματα αλιείας στα βρετανικά ύδατα.

Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι έκανε λόγο για μια δυσκολία της τελευταίας στιγμής αναφορικά με το θέμα της αλιείας που καθυστερεί την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας Βρετανίας – Ε.Ε., αλλά αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται σχετική ανακοίνωση. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμενόταν να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου το πρωί, δήλωσε ο κ. Κόβενι στον ιρλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό RTE.

«Αυτό δεν συνέβη. Άρα υπάρχει κάποιου είδους εμπόδιο της τελευταίας στιγμής» που σχετίζεται με το «μικρό κείμενο» της συμφωνίας για την αλιεία, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Ήλπιζα ότι θα σας μιλούσα σήμερα το πρωί παράλληλα με τις μεγάλες ανακοινώσεις στο Λονδίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά συνεχίζουμε να τις περιμένουμε αργότερα σήμερα», συμπλήρωσε ο ίδιος.