Στο επίκεντρο του Euro Working Group τα δύο εκκρεμή προαπαιτουμένα για τη δόση

Για την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ
SOOC

Τα βήματα που έχει κάνει η Ελλάδα όσον αφορά τα δύο εκκρεμή προαπαιτουμένα της επόμενης αξιολόγησης θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων στη συνεδρίαση του EuroWorking Group (EWG) σήμερα Παρασκευή, ενώ αναμένεται να απαντηθεί το ερώτημα αν θα «ξεκλειδώσει» η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ.

Από τα προαπαιτουμένα που εκκρεμούν, η επένδυση στο Ελληνικό είναι σε καλό δρόμο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μετά το «πράσινο φως» του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επένδυση. Είναι ως εκ τούτου πιθανό το EWG την Παρασκευή να καταγράψει την εκπλήρωση του συγκεκριμένου στόχου.

Από την άλλη, το θέμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών δεν φαίνεται να έχει πλήρως τακτοποιηθεί. Μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών υποθέσεων της Ευρωβουλής τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι Ντράγκι τόνισε ότι στις αρχές του Μαρτίου θα υπάρξει έκθεση από την πλευρά των θεσμών, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί καλύπτουν το σύνολο της ελληνικής επικράτειας χωρίς περιορισμούς.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι πως στο EWG της Παρασκευής θα σημειωθεί σημαντική πρόοδος ωστόσο εξαιτίας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, η εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ θα μετατεθεί μάλλον για το επόμενο διάστημα.