Στο νησάκι των Ονείρων, της Αγίας Τριάδας και στα τερέν της Ερέτριας ένας ειδυλλιακός αγώνας

Ο λόγος για το 3ο Ere3athlon που υποδέχτηκε περισσότερους από 60 κολυμβητές και 150 τριαθλητές.
Το νησί των Ονείρων.
Nadia M / 500px via Getty Images
Το νησί των Ονείρων.

Περισσότερους από 60 κολυμβητές και 150 τριαθλητές υποδέχθηκε η Ερέτρια σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πόλης. Ο λόγος για το 3 Ere3athlon από το SwimmingClub.gr που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε φίλους, γνωστούς, συναθλούμενους κι αγαπημένα πρόσωπα μέσα σε κλίμα χαράς για την επανεκκίνηση των κολυμβητικών και των τριαθλητκών αγώνων.

Φιλόξενη η Ερέτρια, λοιπόν, με τις ομορφιές της, αλλά και το υπέροχο τερέν στο οποίο οι περισσότεροι αθλητές πέτυχαν το Personal Best ρεκόρ τους, για την εκδήλωση την οποία υποστήριξαν ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ερέτριας, ο Δήμος Ερέτριας κι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Περισσότερους από 60 κολυμβητές και 150 τριαθλητές υποδέχτηκε η Ερέτρια στο 3ο Ere3athlon από το SwimmingClub.gr
3ο Ere3athlon από το SwimmingClub.gr
Περισσότερους από 60 κολυμβητές και 150 τριαθλητές υποδέχτηκε η Ερέτρια στο 3ο Ere3athlon από το SwimmingClub.gr

Την αυλαία άνοιξαν οι παιδικοί φιλανθρωπικοί δρομικοί αγώνες, για την υποστήριξη του Δημοτικού Σχολείου του Μαλακώντα και η συνέχεια δόθηκε με έναν ειδυλλιακό αγώνα - περίπλου 4 χλμ, στην ανοιχτή θάλασσα που ήταν σαν πισίνα, γύρω από το νησάκι της Αγίας Τριάδας. Ο κολυμβητικός περίπλους των 2 χιλιομέτρων κύκλωσε το μικρότερο Νησάκι των Ονείρων, ενώ στο 1000άρι δόθηκε πραγματική μάχη - sprint.

Η ώρα του ποδηλάτου στο 3ο Ere3athlon
3ο Ere3athlon από το SwimmingClub.gr
Η ώρα του ποδηλάτου στο 3ο Ere3athlon

Οι νικητές των 4 χιλιομέτρων ήταν για τις γυναίκες οι Σκούντζου Ευγενία, Φραγγελάκη Ελένη και Παπαβασιλείου Μυρτώ και για τους άντρες οι Γκοτζιάς Δημήτρης, Παπαγρηγοράκης Δημήτρης και Κλάδης Μιχάλης.

Οι νικητές των 2 χιλιομέτρων ήταν για τις γυναίκες οι Γιαρένη Αφροδίτη (που ήταν και πρώτη overall), Μπίκοφ Μάνια, Μακριδάκη Δανάη-Ελίνα και για τους άντρες οι Καρλής Φραγκίσκος, Παπαγιαννόπουλος Πέτρος και Παπάζογλου Φώτης.

Στο 1000άρι, διακρίθηκαν οι Κήπου Ελένη, Παπαγρηγοράκη Μαρία και Αθανασίου Ελένη και οι Τζαναβάρας Χαρίσης, Τριβυζάς Χρήστος και Κόττης Κωνσταντίνος.

Την Κυριακή, ταυτόχρονα με την ανατολή του ηλίου, δόθηκε η εκκίνηση στους τριαθλητές που αγωνίστηκαν στην ολυμπιακή και sprint απόσταση, καθώς και στην αναμέτρηση του Aquathlon (κολύμβηση / τρέξιμο). Από τη μαγική στιγμή της εκκίνησης, μέχρι την ενθουσιώδη γραμμή του τερματισμού, οι αθλητές απόλαυσαν μία γρήγορη και ασφαλή διαδρομή, με ιδανικές, τόσο οργανωτικές, όσο και καιρικές συνθήκες.

Οι νικητές της ολυμπακής απόστασης ήταν για τις γυναίκες οι Παπαιωάννου Κατερίνα, Τζαχρήστου Σοφία και Κρεμμύδα Ιωνία και για τους άντρες οι Δημόπουλος Παναγιώτης, Λέκκος Δημήτρης και Δαμοράκης Μανούσος. Αντίστοιχα στο sprint γυναικών οι Κήπου Ελένη, Μακριδάκη Δανάη-Ελίνα, Μπίκοφ Μάνια και αντρών οι Αργύρης Αλέξανδρος, Καμαρινός Γιάννης, Κεραμιδάς Νικόλας. Και, τέλος, στο Aquathlon οι Σκούντζου Ευγενία, Μαργέλη Μαρία, Σταθοπούλου Λίνα και οι Κλάδης Μιχάλης, Κιμανεντζής Νεκτάριος και Μητρόγιαννης Παναγιώτης.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολική αναμέτρηση των μικρών παιδιών στο Aquathlon και τις απονομές των επάθλων, τα οποία απένειμαν ο Βουλευτής Β. Εύβοιας κ. Ζεμπίλης, ο Δήμαρχος Ερέτριας κ. Δημητρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Τσώκος.

Επόμενος σταθμός για το League Experience, το Saronic Experience την 1 Οκτωβρίου 2022.

Προτείνετε μια διόρθωση