«Στο σφυρί» το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς και το hoverboard από την «Επιστροφή στο Μέλλον»

Φαντάζεστε ποτέ τον εαυτό σας με το σακάκι του Han Solo στη θρυλική saga Star Wars;

Ή ίσως με το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς;

Ή μήπως ονειρεύεστε μία χαμηλή πτήση πάνω στο hoverboard του ήρωα από την ταινία «Back to the future» (Επιστροφή στο μέλλον);

Οι λάτρεις των συγκεκριμένων κινηματογραφικών ταινιών θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν στα χέρια τους ένα «θησαυρό», στη δημοπρασία με αναμνηστικά αντικείμενα και κοστούμια που θα γίνει στο Λονδίνο αυτό το μήνα.

Το Prop Store, που εδρεύει στο Λονδίνο και στο Λος Άντζελες και πουλά τα αντικείμενα, ετοιμάζεται να τα βγάλει στο σφυρί - μαζί με αναμνηστικά από 150 ταινίες - στις 20 Σεπτεμβρίου.

Η κορυφαία παρτίδα αυτής της δημοπρασίας περιλαμβάνει το τζάκετ-σακάκι που φορούσε ο Han Solo, με το οποίο έπαιξε στον συγκεκριμένο ρόλο ο Χάρισον Φορντ, στην ταινία του 1980 “Star Wars: The Empire Strikes Back”.

Η τιμή πώλησης εκτιμάται μεταξύ 500.000 και 1.000.000 λιρών!

Το γαλάζιο γκρίζο σακάκι είναι «το μοναδικό κομμάτι του Han Solo από την αρχική τριλογία που έφτασε ποτέ σε πλειστηριασμό», λέει η εταιρεία.

Υπάρχουν προς πώληση και άλλα αντικείμενα από την σειρά «Star Wars», όπως ένα κράνος Stormtrooper από τον «Τελευταίο Τζεντάι» (The Last Jedi), που εκτιμάται στις 30.000-50.000 λίρες και πωλείται για φιλανθρωπικούς σκοπούς, καθώς και το «φωτόσπαθο» του ήρωα Anakin Skywalker από την ταινία «Η εκδίκηση των Σιθ» (Revenge of the Sith) με εκτιμώμενη τιμή πώλησης στις 50.000-100.000 λίρες.

Οι φανατικοί της ταινίας «Επιστροφή στο Μέλλον» (Back to the future) έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν ένα από τα hoverboards που χρησιμοποιούσε στα γυρίσματα ο πρωταγωνιστής Μάικλ Φοξ.

Αυτό αναμένεται να πωληθεί κάπου μεταξύ 30.000 και 50.000 λιρών.

Ένα καπέλο fedora που φορούσε ο Χάρισον Φορντ ως Ιντιάνα Τζόουνς (Indiana Jones) στην ταινία «Κυνηγοί της Χαμένης Κιβωτού» (Raiders of the Lost Ark) εκτιμάται στις 200.000-300.000 λίρες.

Άλλα αντικείμενα της ίδιας δημοπρασίας προκαλούν εξίσου ισχυρή εντύπωση: το κοστούμι του Captain America από την ταινία του 2011 «The First Avenger», καθώς και ένα κοστούμι Superman, που φορούσε ο πρώτος μεγάλος πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης σειράς ταινιών, Κρίστοφερ Ριβ.

Και ακόμη, μία στολή από τα πρώτα γυρίσματα του θρίλερ «Ψαλιδοχέρης»!