ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/04/2020 18:06 EEST | Updated 01/04/2020 18:27 EEST

Στους 50 οι νεκροί στην Ελλάδα - Στα 1.415 τα κρούσματα

Στα 101 τα νέα κρούσματα.

Ёсˉ`֋ϓՊʏ͔QɍǓ ÉّÏӠEUROKINISSI

Το τελευταίο 24ωρο στην χώρα μας επιβεβαιώθηκαν 101 νέα κρούσματα κορονοϊού, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό ασθενών από COVID-19 σε 1.415 , σύμφωνα με τη σημερινή ενημέρωση του επικεφαλής λοιμωξιολόγου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.  Από τα νέα κρούσματα, τα 20 βρέθηκαν στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος».

Συνολικά 50 ασθενείς έχουν χάσει την ζωή τους στην Ελλάδα από τον ιό, και συγκεκριμένα 7 μέσα σε ένα 24ωρο. Μέσος όρος ηλικίας των θανόντων είναι τα 72 έτη. Το 96% είχαν κάποιο επικείμενο νόσημα ή ήταν ηλικιωμένοι. Επιπλέον, 90 ατομα είναι  διασωληνωμένοι, το 57% υποκείμενο νόσημα.

Ο κ. Τσιόδρας για άλλη μια μέρα αναφέρθηκε στη χρήση μασκών από τον γενικό πληθυσμό. Όπως είπε για το θέμα υπάρχει μια διχογνωμία για το αν οι μάσκες προστατεύουν ή όχι, με τον ίδιο να υποστηρίζει την άποψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της αντίστοιχης υπηρεσίας των ΗΠΑ, πως για τη χρήση μασκών δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα πως βοηθούν στην πρόληψη, και η χρήση τους συνιστάταται μόνο στο ιατρικό προσωπικό και όσους ασθενούν.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε σε ένα ακόμα θέμα που έχει προκύψει και αφορά την καταγραφή των θανάτων από κορονοϊό και αν όλοι οι θάνατοι δηλώνονται σωστά. Όπως είπε υπάρχουν συστήματα καταγραφής όλων των νεκρών, ανεξάρτητα από την αιτία θανάτου, τα οποία συνήθως όταν υπάρχει μια πανδημία καταγράφουν αυξημένα νούμερα από το φυσιολογικό. Κάτι τέτοιο μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί στην Ελλάδα και όπως είπε είναι πολύ θετικό και δείχνει ότι τα στοιχεία που παρουσιάζονται είναι ακριβή.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας,  Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι μπαίνει σε καραντίνα δύο ενδομάδων η κοινότητα Φούστανη στην Έδεσσα και θα διαρκέσει 14 ημέρες. 

Επίσης, απάντησε σε όσους τον κατηγορούν για το ύφος με το οποίο κάνει τις ανακοινώσεις: «Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης είμαστε η ”δημοκρατία της πειθούς”. Κάποιοι λίγοι συνεχίζουν να αδιαφορούν. Η αυστηρότητά μας είναι για αυτούς. Δεν έχουμε προσωπικά με κανέναν και η προσπάθειά μας θέλουμε να έχει αποτέλεσμα. Μετράμε μέρες και εβδομάδες για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Όμως προειδοποιούμε αυτούς που δεν μας ακούν. Δεν είναι θέμα μαγκιάς για κανέναν»

 

Sponsored Post