ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/08/2018 12:12 EEST | Updated 03/08/2018 12:29 EEST

Στους 88 οι νεκροί από τις φωτιές. Αντεισαγγελέας Εφετών αναλαμβάνει την έρευνα

Eurokinissi

Στους 88 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις φωτιές, καθώς πέθανε η μητέρα βρέφους 6 μηνών που είχε χάσει τη ζωή του στις πυρκαγιές, σύζυγος πυροσβέστη, που είχε κληθεί για την αντιμετώπιση της φωτιάς.

Η γυναίκα νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού και τα ξημερώματα κατέληξε. Πρόκειται για τον πέμπτο κατά σειρά νεκρό που έχει καταλήξει μετά τη μεταφορά του σε μονάδα ΜΕΘ.

Στα νοσοκομεία παραμένουν 40 εγκαυματίες - τραυματίες, από τους οποίους 9 νοσηλεύονται στη ΜΕΘ, ενώ ένα παιδί νοσηλεύεται στο Παίδων Αγία Σοφία.

Στο μεταξύ, η έρευνα για τις πυρκαγιές περνάει στα χέρια και του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, ο οποίος έχει τον βαθμό του αντεισαγγελέα Εφετών, ο οποίος από αναλαμβάνει την πολυεπίπεδη προκαταρκτική εξέταση, από κοινού με τη συνάδελφό του εισαγγελέα Πρωτοδικών, Βαρβάρα Γνεσούλη.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος, αν και από την πρώτη στιγμή είχε την εποπτεία της προκαταρκτικής εξέτασης δίνοντας κατευθύνσεις και λαμβάνοντας λεπτομερή ενημέρωση για την πορεία της υπόθεσης, αναλαμβάνει και τυπικά τη δικογραφία μαζί με την Πρωτοδικών Βάρβαρα Γνεσουλη, που την χειρίζεται έως τώρα.

Ο κ. Ζαγοραίος έχει βαθμό αντεισαγγελέα Εφετών, γεγονός που πρακτικά σημαίνει η προκαταρκτική έρευνα διενεργείται και από εισαγγελικό λειτουργό ανώτερου βαθμού. Σημειώνεται πως την έρευνα είχε αναλάβει η Εισαγγελία Πρωτοδικών, με τη ΝΔ να ζητά να αναλάβει την υπόθεση έμπειρος Εισαγγελέας Εφετών.

Ένα άτομο εξακολουθεί να είναι δηλωμένο ως αγνοούμενο, ενώ, μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται και δύο σοροί για τις οποίες υπάρχει DNA, αλλά δεν τις έχουν αναζητήσει συγγενείς. 

(με επιπλέον πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)