ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/12/2017 19:45 EET

Στους Γερμανό και Κάτσο το 12,8% της Lamda. «Πέρασαν» οι ουρανοξύστες στο Προεδρικό Διάταγμα

lamda

Επενδυτικό σχήμα στο οποίο συμμετέχουν με 50% έκαστος η Olympia Group του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού και συμφέροντα της οικογενείας του φαρμοκοβιομήχανου Βασίλη Κάτσου, εξαγόρασαν σήμερα το 12,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, σύμφωνα με την Καθημερινή.

Πωλήτης είναι το επενδυτικό κεφάλαιο PSO που λειτουργεί υπό την ομπρέλα του Private Equity Blackstone και το τίμημα ήταν 5,40 ευρώ ανά μετοχή έναντι κλεισίματος σήμερα των τίτλων στα επίπεδα των 6,48, δηλαδή με discount της τάξεως του 15%.

Η συναλλαγή συμπίπτει, όχι τυχαία, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές της Καθημερινής, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για το Σχέδιο Ανάπτυξης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, την παραχώρηση της οποίας έχει αναλάβει το επενδυτικό σχήμα υπό την Lamda Development.

«Πέρασαν» οι ουρανοξύστες

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος εγκρίθηκε τελικά χωρίς αλλαγές ως προς τα ύψη των ουρανοξυστών.

Το Προεδρικό Διάταγμα περιγράφει τι θα γίνει και πού, μαζί με τους όρους δόμησης και χρήση γης. Αύριο, Παρασκευή, πρόκειται να υπογραφεί από τους εμπλεκόμενους υπουργούς Γιώργο Σταθάκη, Κατερίνα Παπανάτσιου, Σωκράτη Φάμελλο και Λυδία Κονιόρδου, και το αργότερο ως τις 28 Δεκεμβρίου θα έχει κατατεθεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Αμερικανικές Εκλογές
Δημοσκοπήσεις, ειδήσεις και αναλύσεις για τις αμερικανικές εκλογές από την HuffPost