«Στον αέρα» το σχέδιο λανσαρίσματος του ψηφιακού νομίσματος του Facebook, Libra

Τι είπε μέλος του συμβουλίου που επιβλέπει το φιλόδοξο εγχείρημα.
Chesnot via Getty Images

Το πρόγραμμα Libra του Facebook δεν έχει ακόμα σαφή στρατηγική σχετικά με το πώς ή πού θα λανσαριστεί το επόμενο έτος, δήλωσε στο Reuters μέλος του συμβουλίου του φορέα που επιβλέπει το πολυαναμενόμενο κρυπτονόμισμα την Πέμπτη.

Η έκταση του λανσαρίσματος του Libra, που προορίζεται για τον Ιούνιο, εξαρτάται από τις συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές, είπε ο Πάτρικ Έλις, ένα από τα πέντε μέλη του συμβουλίου της Libra Association, με έδρα στη Γενεύη, η οποία θα εκδώσει και θα ελέγχει το ψηφιακό νόμισμα.

«Σε αυτό το σημείο, δεν έχει οριστεί στρατηγική για τις αγορές ή το προϊόν, ή το πώς θα λανσαριστεί εν τέλει» είπε ο Έλις από τη Σιγκαπούρη, στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης.

Η προοπτική να χρησιμοποιείται το Libra από τα περίπου 2,4 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook έχει προκαλέσει αντιδράσεις από αρχές ανά τον κόσμο, που εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με το ενδεχόμενο να φέρει αλλαγές στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Το Libra είχε ανακοινωθεί από το Facebook τον Ιούνιο. Στελέχη που ηγούνται του προγράμματος έχουν πει πως μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις εξαιτίας εμποδίων που προκύπτουν από πλαίσια κανόνων.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα