Στον Αρειο Πάγο η υπόθεση θανάτου 25χρονου σε Ιδρυμα Αποκατάστασης

Μηνυτήρια αναφορά από την Δόμνα Μιχαηλίδου.
Eurokinissi

Διαλεύκανση των αιτιών θανάτου ενός 25χρονου φιλοξενούμενου στο Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης και απόδοση ευθυνών επιδιώκει η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, σε βάρος του 25χρονου είχε ασκηθεί βία υπό συνθήκες που προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστες και για το λόγο αυτό η υφυπουργός, με την μηνυτήρια αναφορά της, ζητά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής, καθώς και τη διενέργεια έρευνας σχετικά με το εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν έτερες πράξεις κακοποίησης του 25χρονου ή και τυχόν άλλων φιλοξενούμενων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες. Μηνυτήρια αναφορά

Ηδη, για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ ενώ από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ζητήθηκε και η διενέργεια νεκροψίας- νεκροτομής και η σορός του μεταφέρθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία του ΑΠΘ, προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Οπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Κέντρου, «καθίσταται σαφές προς όλους ότι θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από την Ελληνική Νομοθεσία, με απόλυτη διαφάνεια και αυστηρότητα, με πλήρη σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά για το περιστατικό ο 25χρονος είχε το βράδυ της Κυριακής έντονο διαπληκτισμό με άλλον τρόφιμο του Ιδρύματος και στη συνέχεια ένοιωσε αδιαθεσία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, όπου και κατέληξε μερικές ώρες αργότερα. θάνατος 19χρονου

Πληροφορίες πάντως ανέφεραν πως στη διάρκεια της συμπλοκής, ο ένας εκ των δύο φιλοξενούμενων στη δομή βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ, ενώ υπήρξαν και καταγγελίες από εργαζόμενο του Ιδρύματος πως ο αρμόδιος υπάλληλος που είχε την εποπτεία τους και έπρεπε να τους προσέχει, δεν έπραξε τίποτα για να σταματήσει τη συμπλοκή.

Αστυνομικές πηγές ανέφερε πως ο θάνατος του νεαρού χαρακτηρίστηκε από το νοσοκομείο ως αιφνίδιος, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει έγκλιση για το περιστατικό, ούτε ζητήθηκε η άσκηση ποινικής δίωξης.

Πηγή: dikastiko.gr

Popular in the Community