Στον Καναδά ανάγκασαν ζευγάρι ηλικιωμένων να χωριστεί λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

Αντιδράσεις προκάλεσε στον Καναδά ο αναγκαστικός χωρισμός λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ενός ζευγαριού που έχει μοιραστεί περισσότερες από εφτά δεκαετίες.

Την απόφαση έλαβε η μονάδα φροντίδας στην οποία φιλοξενούνταν το ζευγάρι ηλικιωμένων η οποία επικαλούμενη την επιδείνωση της υγείας του ενός ζήτησε τη μεταφορά του σε γηροκομείο. «Οι γονείς μου είναι μαζί συνολικά 72 χρόνια και κοιμούνται ακόμα μαζί. Πιστεύω ότι ο κόσμος οφείλει να γνωρίζει τι ελαττωματικό σύστημα έχουμε. Δύο λέξεις το περιγράφουν: ανήθικο και σκληρό», είπε σύμφωνα με το Euronews η κόρη του 91χρονου Herbert Goodine και της 89χρονης Audrey εξαπολύοντας επίθεση κατά των αρχών του Νιου Μπρούνζγουικ.

Σύμφωνα με την ίδια οι γονείς της είναι συντετριμμένοι. «Η μητέρα μου είπε: Τα Χριστούγεννα τελείωσαν για εμάς τώρα και αυτά είναι τα χειρότερα Χριστούγεννα που είχαμε ποτέ». Όπως εξήγησε η κόρη των ηλικιωμένων υπέβαλε αίτημα παράτασης της παραμονής του πατέρα της στη μονάδα φροντίδας μέχρι το τέλος της εβδομάδας το οποίο αγνοήθηκε. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, επειδή δεν ήθελε να αποφασίσει μέσα σε λίγες ώρες πού θα μεταφερθεί ο πατέρας της, ένας εκπρόσωπος της Κοινωνικής Ανάπτυξης και της μονάδας που φιλοξενούνταν οι ηλικιωμένοι, τους ανάγκασαν να λάβουν εκείνοι την απόφαση.

Σύμφωνα με την Toronto Star, η απόφαση της μεταφοράς του 91χρονου σε γηροκομείο ελήφθη επειδή η άνοιά του είχε προχωρήσει σε σημείο που απαιτούνταν υψηλότερο επίπεδο φροντίδας.

Από την πλευρά της η μονάδα φροντίδας που περιέθαλπε μέχρι σήμερα τους δύο ηλικιωμένους σε δήλωσή της αναφέρει ότι από τη στιγμή που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί τις ανάγκες ενός ατόμου, υποχρεούται να ακολουθήσει τους κανόνες. Τονίζει επίσης ότι σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να χάσει ακόμα και την άδειά της, ενώ απηύθυνε έκκληση προς όλους πριν προχωρήσουν σε οποιοδήποτε συμπέρασμα να λάβουν υπόψιν όλα τα στοιχεία.

Αν και η ανάρτηση της κόρης του ζευγαριού έγινε viral στα κοινωνικά δίκτυα και μοιράστηκε περισσότερες από 15.000 φορές, πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν ότι υγεία ενός ασθενούς είναι αυτό που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Αυτό που είναι ευτυχές στην όλη υπόθεση πάντως είναι ότι την ημέρα των Χριστουγέννων οι δύο ηλικιωμένοι θα την περάσουν μαζί στο σπίτι της κόρης τους.