ΔΙΕΘΝΕΣ
13/12/2015 10:36 EET

Χάρτης: Η Ρωσία στηρίζει τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης

Center for Eurasian Strategic Intelligence

Ο Ρώσος Πρόεδρός Vladimin Putin έχει καταφέρει να επηρεάσει την ευρωπαϊκή πολιτική μέ την βοήθεια μιας σειράς από ακροδεξιά κόμματα.

Το Κέντρο Ευρασιατικών Στρατηγικών Πληροφοριών (Center for Eurasian Strategic Intelligence – CESI), μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2014 με αντικείμενό της την επικέντρωση στη ρωσική πολιτική, δημοσίευσε ένα γράφημα που συνδέει την ευρωπαϊκή ακροδεξιά με τη Ρωσία.

Το CESI ισχυρίζεται ότι πίσω από τα ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης βρίσκεται η Ρωσία και το CESI εντάσσει στο δίκτυο των ρωσόφιλων κομμάτων και τη Χρυσή Αυγή.

Τα άλλα κόμματα είναι το Βρετανικό Independence Party (UKIP), το Γαλλικό Front National, το Γερμανικό National Democratic Party, το Ουγγρικό Jobbik, η Ελληνική Χρυσή Αυγή και το Βουλγαρικό Bulgaria's Attack.

Το Βρετανικό UKIP που έχει στενότατες σχέσεις με τη Ρωσία, έλαβε 29% των ψήφων στις πρόσφατες εκλογές. Στη Γαλλία η Marine Le Pen , θεωρεί τον Putin ως παραδοσιακό σύμμαχο.

Το Ουγγρικό Jobbik, η Ελληνική Χρυσή Αυγή και το Βουλγαρικό Bulgaria's Attack πιθανώς χρηματοδοτούνται από την Ρωσία. Το κόμμα Jobbik είναι το δεύτερο πολιτικό κόμμα στην Ουγγαρία ενώ ακόμα και το πρώτο κόμμα,το Fidesz είναι επίσης υπέρ της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ: businessinsider.com

Sponsored Post