ΔΙΕΘΝΕΣ
16/10/2015 08:22 EEST | Updated 16/10/2015 08:44 EEST

Γερμανός πλήρωσε 60.000 δολάρια και σκότωσε το μεγαλύτερο ελέφαντα της Αφρικής

Τρεις μήνες μετά την δολοφονία του Σεσίλ, του λιονταριού που έπεσε νεκρό από από τα πυρά ενός Αμερικανού οδοντίατρου, ακόμα ένα περιστατικό έρχεται να ταράξει την παγκόσμια κοινότητα.

Αυτή τη φορά ένας Γερμανός προκαλεί την οργή του κόσμου καθώς φωτογραφίζεται υπερήφανος κρατώντας σφιχτά το χέρι του οδηγού του μπροστά από το πτώμα ενός από τους πιο μεγάλους ελέφαντες που έχουν βρεθεί ποτέ στη Ζιμπάμπουε.

Ο ελέφαντας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια ενός ιδιωτικού σαφάρι στο οποίο πλήρωσε 60.000 δολάρια για να τη σχετική άδεια που θα του επέτρεπε να σκοτώσει έναν ελέφαντα.

Το περιστατικό έγινε στο Εθνικό Πάρκο Gonarezhou της Ζιμπάμπουε ωστόσο οι διοργανωτές αρνούνται να αποκαλύψουν το όνομα του Γερμανού υπηκόου

"Πρόκειται για ένα νόμιμο κυνήγι και ο πελάτης δεν έκανε τίποτα λάθος", δήλωσε για τον Γερμανό υπήκοο ένας από τους διοργανωτές, προχωρώντας σε μία πιο προκλητική δήλωση, καθώς είπε ότι ο νεκρός ελέφαντας ήταν ήδη 60 ετών και είχε «σπείρει πολλές φορές τους καρπούς του».

Από την πλευρά του ο Johnny Rodrigues πρόεδρος της Conservation Task Force της Ζιμπαμπουέ, επιβεβαίωσε το θάνατο του ελέφαντα.

"Δεν έχουμε κανέναν έλεγχο πάνω από το λαθραίο κυνήγι, αλλά έχουμε τον έλεγχο στην πολιτική που ακολουθείται στο κυνήγι, η οποία θα πρέπει να αναγνωρίσει ότι τα ζώα, όπως αυτό, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία ζωντανά (και για τους κυνηγούς και τους μη κυνηγούς) παρά νεκρά", έγραψε ένας από τους διοργανωτές σαφάρι στο πάρκο Gonarezhou.

ΠΗΓΗ: dailymail.co.uk